Mój Opel astra 1.6 16v - dyskutujmy
|
Autor |
Wiadomość |
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
18-08-2013 18:04:29 |
|
|
Tomasso94
|
|
18-08-2013 18:26:11 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,533
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Mój Opel astra 1.6 16v - dyskutujmy
Radio to Car 400
Ogólnie ten mój opel to wersja bogata, elektryczne szyby, lusterka, klimatyzacja, relingi. Kij z tym, że klima nie działa, klimę mam w toyocie
Głośników jest 6 bo w drzwiach są, gwizdki w trójkącikach są i w klapie tylnej. Astra będzie miała wymieniane progi za jakiś czas oraz konserwowane podwozie.
Zdjęcia zrobię jakieś ładne bo przyznam się, że mam tylko te z zimy, nie fotografuję aut tylko liczniki czasem
Jeszcze nawiasem mówiąc powiem wam, że astra moja przynajmniej to jedno z wygodniejszych aut jakim jeżdżę. Toyota jest sztywniejsza, większa i mniej wygodna, wszystko jest takie mało wyrobione i sztywne a w niej fotele wysiedziane, biegi lekko chodzą, sprzęgło wymienione 20 tyś temu, więc miękkie
Zrobię jakieś zdjęcia jak siostra wróci z aparatem z wakacji, coś może pyknę telefonem, ale lepsze coś tak jak napisałem będzie
Powiem tak jeszcze, że auto jest warte te 4200 około plus minus, ale w tej cenie to bardzo dobre auto, owszem można kupić lepsze, ale wygoda i tani serwis jednak przemawiają za takimi opelkami
|
|
18-08-2013 19:09:03 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,533
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
Nie, nie ma tych nawiewów, ale jest klimatyzowany schowek
Klima jest uszkodzona w wielu miejscach ogólnie, od braku freonu, dziurawą rurkę, chłodnicę po rozpiętą kość znajdującą się gdzieś pod spodem
Baków nie ma, auto jest sprawne w 101% jedyne co nie działa to klima i nawiew na 4 biegu, pozostałe 3 działają, więc nie przejmuję się tym, nie działa też oświetlenie pokręteł, ale to głupota,
|
|
18-08-2013 19:38:17 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
|
To troszkę zabawy z klimą jest. Co do nawiewu to musiałbyś ten rezystorek wymienić i by wszystko chodziło tak jak trzeba
Nie wiem jak wygląda sprawa z klimą w 8 zaworówkach czy to wgl da założyć.
Ja niestety klimatyzowanego schowka nie mam chociaż jak włączę dmuchawę to coś tam wieje ale nwm czy to jest akurat to i na wypasie jest podświetlony ten schowek
Najważniejsze że silnik i nadwozie zdrowe reszta to tylko małe drobiazgi
|
|
18-08-2013 19:44:55 |
|
|
Tomasso94
|
|
18-08-2013 22:11:31 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
|
Byłby to fajny patent. Przy 2.0 16V mam klimke ale na razie nie zakładam jej. Zrobię to przy swapie całego silnika.
Mógłbym prosić zdj wnętrza ? Bardzo mnie ciekawi jaki masz wzór tapicerki
Jakbyś był kiedyś na złomie i miał chęci to zapytałbyś się czy mają moduły centralnego zamka tylnej klapy ?
Bo ja już przeszukałem u siebie wszystkie szroty i tego nie ma :/ a na allegro chyba już nie ma.
|
|
19-08-2013 11:24:29 |
|
|
Tomasso94
|
|