Jaki stary motorower do 3 tysięcy ?
|
Autor |
Wiadomość |
MacRoial
Uczeń

Liczba postów: 186
Imię: Ben
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Jaki stary motorower do 3 tysięcy ?
(Wczoraj 18:15:22)Frytka napisał(a): Cześć wszystkim , mam takie pytanko , Jaki motorower lepiej ? Ogara 200 , komara 2350 , komara 2330 czy jakąś motorynkę ? Pojazd używałbym do dojazdu do szkoły , na zajęcia i do domu czyli jakieś 120 km dziennie ( nie codziennie ), i dobrze żeby się zbytnio nie psuł . ( Jeszcze zastanawiałem się nad jawą mustangiem ale podobno słabe som ) .
Szczerze mówiąc, zdarzało mi się czasami robić trasy po 120 km dziennie, ale rzadko. W takich wypadkach była to wyprawa. Jeździłem zarówno Ogarem 205, jak i Jawą Mustangiem. Oba motorowery dowoziły mnie bez problemów. Prawie kiedyś w Jawce przestawił mi się zapłon i był spory problem, ale to jest jednak wyprawa. Jedzie się wolno, niezbyt wygodnie w dłuższej perspektywie (ale na Ogarze, moim zdaniem, troszkę wygodniej), no ale cóż, myślę, że dałoby się przyzwyczaić do takich codziennych wypraw.
Ja bym wybrał Rometa Ogara 205/200. O motorynce i Komarach raczej bym zapomniał na twoim miejscu. Może jeszcze rozważyłbym 50 T-1, ale czy warto, nie wiem. Kupiłem go niedawno i nie jechałem na nim na takiej trasie. Fajnie u mnie spisuje się również Delta RMR 24, ale na niej najdłuższą wyprawą, jaką miałem, to 40 km w jedną stronę. Spisała się dzielnie, bez przygód, a jej prędkość przelotowa też jest niezła. Pozycja trochę lepsza niż w Jawce.
Sprzęty:
Romet Ogar 205 Romet 2375 Romet 50 T-1 Romet Komar 2350 Romet Komar 2351 Romet Kadet 780 Romet Kadet 780 Jawa 50 23p Jawa 50 20p Jawa 50 21p Jawa Babetta 207 Jawa Babetta 207 Riga Delta RMR 24 Riga Delta RMR 24 Ardie VF 125
|
|
Wczoraj 23:39:49 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jaki stary motorower do 3 tysięcy ? - MacRoial - Wczoraj 23:39:49
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|