Romet Ogar 205 "Elektronik"
|
Autor |
Wiadomość |
wazniak96
Smerf Mechanizator

Liczba postów: 664
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet Ogar 205 "Elektronik"
I kolejny update wątku
Cylek wrócił ze szlifu. Gościowi dość długo się zeszło i dość drogo to wyszło ale cóż... Taka kolej rzeczy. Ogólnie wydaje mi się, że robotę dobrą odwalił ale ostatecznie to zweryfikuję kiedy wszystko poskładam do kupy.
Jeśli już o silniku mowa to poskładałem to do kupy na sucho i wychodzi na to, że wszystko gra. Jedno małe ale - kartery słabo trzymają łożyska więc zakupiłem klej Loctite. Tutaj później będzie małe pytanko.
Ostatnio była mowa o kołach to tylko dopowiem, że poprawiłem wycentrowanie przedniego i wycentrowałem tylnie. Tutaj też pomógł wspomniany klej loctite bo łożysko od tylniego słabo się trzymało w piaście.
Rama nareszcie wróciła od lakiernika. Sąsiad nieźle się spisał i wżerów po pisaskowaniu rdzy nie ma
Przód od razu poleciał do Joozka na regenerację. Świetnie wykonana robota. Jeszcze raz bardzo dziękuję i polecam
Pytawka:
1. Jaka powinna być długość pręta hamulca? Zamówiłem o długości 46cm i wydaje mi się zbyt krótki... 
2. Jak ogarnąć sprawę z łożyskami na wał w przypadku gdy łożyska trzeba wklejać w kartery? Dość ciasno wchodzą na wał więc myślałem co by metodą ciepło-zimno wcisnąć je najpierw na wał, a później po ostygnięciu dopiero wkleić je w kartery. Co o tym myślicie?
|
|
06-07-2021 17:49:05 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 205 "Elektronik" - wazniak96 - 06-07-2021 17:49:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|