| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Sąd się pomylił...

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

KajtekŁużycki 

Nowy 

Liczba postów: 39 
Imię: Kajtek 
Pojazd: Inny Romet 

| 

RE: Sąd się pomylił... 

(15-04-2023 16:35:15)swlazlowski napisał(a):  Właścicielem był mój ojciec. Jeden z powodów dla którego wspomniałem, „niestety tak” w odpowiedzi powyżej.  
Ogłoszenia w prasie w dużej skali, etc etc. zostały wzięte pod uwagę przez Sąd. 
Trochę droga na około bo jeśli ojciec zmarł to mama została spadkobierczynią. Wiec wystarczyło z nią spisać umowę.

Romek  
Ja mam innym problem bo motor wisi na gościa z innej strony Polski nic o nim nie wiem. A motor kupiłem od kogoś tam.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2023 18:24:14 przez KajtekŁużycki.)

|  

| 

| 15-04-2023 18:22:54 | 

| 

| 

wazniak96 

Smerf Mechanizator 

Liczba postów: 671 
Imię: Dawid 
Pojazd: Romet Ogar 205 

| 

RE: Sąd się pomylił... 

(15-04-2023 18:22:54)KajtekŁużycki napisał(a):  Trochę droga na około bo jeśli ojciec zmarł to mama została spadkobierczynią. Wiec wystarczyło z nią spisać umowę. 
Prawo spadkowe nie jest takie proste jak Ci się wydaje (a moim zdaniem jest wręcz pokręcone - podobnie jak to dt. rejestracji pojazdów). Tym bardziej, że czasami z rodziną to najlepiej na zdjęciach (i to z boku coby można było wyciąć).  
W przypadku gdy żyje współmałżonek osoby zmarłej (i nie było żadnych wydziedziczeń ani intercyzy) to sprawa jest dość prosta. Problemy zaczynają się, kiedy oboje nie żyją i nie ma żadnych testamentów. W tym momencie (z tego co ogarniam) dzieci stają się współwłaścicielami majątku. I dopóki nie nastąpi jasne rozdzielenie własności to ciężko mówić o pełnej własności sprzętu. 
  (15-04-2023 18:22:54)KajtekŁużycki napisał(a):  Ja mam innym problem bo motor wisi na gościa z innej strony Polski nic o nim nie wiem. A motor kupiłem od kogoś tam. 
BTW. Skoro nic nie wiesz o tym gościu to skąd wiesz, że jest z innej strony Polski?

|  

| 

| 15-04-2023 20:50:17 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|