lukas20vip
Nowy

Liczba postów: 10
Imię: Lukas
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: witam
http://chlopcyrometowcy.pl/hosting/imgs/...-13-38.png
Oogarek z okràgłym silnikiem narazie stoi w Polsce do czasu az zrobie porzàdek z dokumentami,bo gdzies zagineły ,a własciciel "mój niedoszły zmarły tescio był wlascicielem ,
ten Romet ma jeszcze "dzyndzle na oponach " i 3500km przebiegu ,nie wiem czy to mało czy to dużo, ("Mercedesy krècà do 1Mln km) wiec to raczej mało
Problemy jedynie sà z papierami bo ich nie ma i własciciel niezyje ..i tu zaczynajà soe schody
moze ktos mial z was taki przypadek ???
Ps sorry za błèdy ort....xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2015 16:22:47 przez lukas20vip.)
|
|
31-05-2015 16:18:21 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: witam
Spisujesz umowę "z teściem" z datą przed śmiercią. Z umową i dowodem rejestracyjnym idziesz do ubezpieczalni i ubezpieczasz motorower. Robisz przegląd rejestracyjny "na kartce" (bo zakładam, że go nie ma) i idziesz do wydziału komunikacji z umową, papierem z przeglądu i tablicą rejestracyjną i rejestrujesz to na siebie.
Można kupić inne papiery, ale wtedy trzeba przebijać numery ramy, a to więcej roboty. Można też kupić ramę z papierami, ale nie widzę w tym sensu skoro masz możliwość rejestracji Ogara na tych papierach które są.
PS: Jeśli teściowa nie może znaleźć dowodu rejestracyjnego od Ogara to nic. Na umowie wypisujesz wszystkie dane jakie znasz (numer ramy, numer rejestracyjny, marka, model) a na dole potrzeba tylko adnotacji właściciela, że zagubił dowód rejestracyjny. Poza tym wszystko robisz bez zmian
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
31-05-2015 16:37:49 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
lukas20vip (05-31-2015)
|
raterro
Zapalony mechanik

Liczba postów: 955
Imię: Andrzej
Pojazd: Inny
|
|
01-06-2015 14:06:37 |
|
|