| 

| 
					Komar 2351 odnowiony :)
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Likor   Okuratny człowiek

Liczba postów: 127
 Imię: Bartek
 Pojazd: Romet 2375

| 
			| RE: Komar 2351 odnowiony :) 
 |  |  
	| 30-07-2014 22:45:52 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Arnoldo   Nowy

Liczba postów: 32
 Imię: Krzysztof
 Pojazd: Romet Komar

| 

@Likor Właśnie od nich zamawiałem swoje. 
Zresztą zwróćcie uwagę na pierwsze zdjęcie w temacie. Co prawda bardzo słabo to widać, ale przy dużym powiększeniu można zauważyć, że naklejka ma napis "KOMAR" bez "3". Jest taka jak podał Likor  w tym linku http://motonaklejki.pl/naklejki/1/29/107/  . Jak zamawiałem swoje to nawet pytałem czy jest możliwość zamówienia takiej właśnie bez czerwonego wypełnienia. Niestety nie.   
A tej na błotnik to już zupełnie nie kojarzę. Ani w moim komarku, którego miałem kiedyś, ani w żadnym innym tego nie widziałem.
@joozek  Pręt to faktycznie mógłby być w lepszym stanie. Niestety jak zamówiłem sobie nowy to okazał się zupełnie nie pasować. Jakaś z doopy wzięta długość. 
Poza tym bardziej niż o pomalowaną sprężynę (która nawet mi się podoba) martwię się, że nie mam na ramie takiego gumowego odboju. Żeby podstawka nie waliła w ramę podczas składania. Nawet nie wiem jak to się dokładnie nazywa i jak tego szukać.
			 |  |  
	| 31-07-2014 16:24:25 |  |  

|  

| joozek   senior

Liczba postów: 2,411
 Imię: Józek
 Pojazd: Inny

| 

Ta guma to "odbój wahacza" z Komara. Identyczny jest odbojem nóżki centralnej.http://allegro.pl/listing/listing.php?or...fault-0718 
Co do pręta. Też tak miałem    pierwszy i ostatni raz zamówiłem chiński, od razu odesłałem. Teraz do każdego Robaka dorabiam z preta fi 6 z ocynku. Koszt zakupu w sklepie ze stalą lub elektrycznym, jako odgromowy to ok 2 zł. Gwint, natniesz sobie sam, narzynka M6. Kształt mu nadasz wyginając w imadle. Od strony nóżki hamulca otwór fi 2 mm i taka właśnie zawleczka. Ja jak już wszystko spasuję wysyłam do chromowania. 
Jeszcze raz gratuluję efektu końcowego.
			Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
 |  |  
	| 31-07-2014 20:11:31 |  |  

|  

| Arnoldo   Nowy

| 

Dzięki, dzięki panowie.    Wiesz sstasiek  nie mam do nikogo pretensji, że się czepia. Bo jak już coś odnawiać to warto też zadbać o szczegóły. Co innego gdybym tylko go reanimował do jeżdżenia nie dbając o wygląd. A tak to czepiajcie się, czepiajcie, może dzięki temu będę mógł go jeszcze bardziej dopracować   . 
Aha i dzięki joozek  za potwierdzenie moich przypuszczeń co do tej gumki. Po prostu myślałem, że ten element był tylko i wyłącznie w wahaczach.
			 |  |  
	| 31-07-2014 22:20:43 |  |  

|  

| Arnoldo   Nowy

| 
 |  |  
	| 04-10-2014 15:01:00 |  |  

|  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|