Wigry 3 z 1977 roku
|
Autor |
Wiadomość |
Jacyk
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Kacper
Pojazd: Inny Romet
|
Wigry 3 z 1977 roku
Cześć jestem tutaj nowy
Chcę wam przedstawić mojego klasyka, czyli wigry 3 z 1977roku które zakupiłem na początku wakacji. Był on dobrą bazą do remontu, ponieważ miał prostą ramę i dużo oryginalnych części. Składak dostał drugie życie, został poddany kompleksowemu remontowi. Został on wyczyszczony do gołej blachy oraz polakierowany. Zostały nasmarowane wszystkie łożyska, dostał nowe ogumienienie i naklejki. Na chwilę obecną rower zimuje latem jeździłem nim prawie codziennie i uciekałem nim kolegom, którzy jechali góralami. Składak nieźle się spisuje! Bardzo lubię nim jeździć. Lubię też, gdy się za mną ludzie oglądają
nie mam zdjęcia ale dam link do filmu w którym wystąpił
https://www.youtube.com/watch?v=2vJcf4nLKcI
(mój ten jaśniejszy)
plany są takie aby kupić lampkę retro do przodu, osłonę łańcucha, zmyć srebrzankę z kierownicy i przepolerować, przepolerować błotniki i zrobić tylny hamulec.
I mam pytanie ponieważ mam cały wkład do tylnego hamulca ale bez zębatki, i czy da radę przełożyć zębatkę z tego co jest obecnie założony do tego sprawnego? [/align]
|
|
24-12-2016 00:17:53 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,605
Imię: Dawid
|
RE: Wigry 3 z 1977 roku
(24-12-2016 00:17:53)Jacyk napisał(a): kupić lampkę retro do przodu, osłonę łańcucha, zmyć srebrzankę z kierownicy i przepolerować, przepolerować błotniki i zrobić tylny hamulec.
I mam pytanie ponieważ mam cały wkład do tylnego hamulca ale bez zębatki, i czy da radę przełożyć zębatkę z tego co jest obecnie założony do tego sprawnego? [/align]
Błagam, chińskie plastikowe badziewie, karbidówkę, naftową, nawet świeczkę możesz wkrętem do błotnika przykręcić, tylko nie lampkę retro.
Da się przełożyć. Na zdjęciu poniżej widać sprężynę założoną przed zębatką (przecięte w jednym miejscu kółko z drutu). Podważasz ją śrubokrętem wkładając go pod nią korzystając z jednego z trzech "rowków". Uważaj tylko, bo na początku lubi odskoczyć i trzeba się później jej naszukać (z czasem nauczysz się tak ją zdejmować, żeby tego uniknąć).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-12-2016 14:52:39 przez Dawdzio.)
|
|
24-12-2016 14:52:00 |
|
1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post:1 osoba postawiła piwo Dawdzio za ten post.
Jacyk (12-24-2016)
|
Jacyk
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Kacper
|
RE: Wigry 3 z 1977 roku
(24-12-2016 14:52:00)Dawdzio napisał(a): (24-12-2016 00:17:53)Jacyk napisał(a): kupić lampkę retro do przodu, osłonę łańcucha, zmyć srebrzankę z kierownicy i przepolerować, przepolerować błotniki i zrobić tylny hamulec.
Błagam, chińskie plastikowe badziewie, karbidówkę, naftową, nawet świeczkę możesz wkrętem do błotnika przykręcić, tylko nie lampkę retro.
Da się przełożyć. Na zdjęciu poniżej widać sprężynę założoną przed zębatką (przecięte w jednym miejscu kółko z drutu). Podważasz ją śrubokrętem wkładając go pod nią korzystając z jednego z trzech "rowków". Uważaj tylko, bo na początku lubi odskoczyć i trzeba się później jej naszukać (z czasem nauczysz się tak ją zdejmować, żeby tego uniknąć).
Dzięki wielkie, a co do lampki to chcę w nią dać ledy. nie będzie jej szkoda tak jak oryginalnej
|
|
24-12-2016 15:22:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|