| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Romet Wigry 3 '85 by wnusiu94

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

wnusiu94 

Moderator Działu Rowerowego 

Liczba postów: 3,184 
Imię: Adam 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

Romet Wigry 3 '85 by wnusiu94 

Przed Wami mój dzisiejszy nabytek - Romet Wigry 3 z 1985 roku. No jak widać moje postanowienie o niekupowaniu składaków ma się całkiem nieźle, od tamtego czasu kupiłem już 3. 
Taki o.

Słowo na niedzielę o rowerze. Najpierw historyjka nabycia - Wigry jakiś czas temu trafiło na skup złomu, który regularnie odwiedzam. W tygodniu już o nim wspominałem. Złomiarz krzyknął sobie za nie 40zł, co według mnie było karygodne, fuj, ble i ogólnie nie fair. Podziękowałem. Oczywiście ja, jak to ja nie mogłem przestać o nim myśleć i stwierdziłem że jednak muszę je mieć. Wczoraj wracając z czarnym Wigry przejeżdżałem obok w/w skupu, niestety był on już zamknięty. Niedaleko stała furgonetka znajomego, przez jej okna dostrzegłem znajomy kształt - Wigry ze skupu. Chwila rozmowy i dzisiaj dołączyło do mojej kolekcji rowerów, którą kolekcją ciężko nazwać, bardziej "złomowiskiem". Teraz o samym rowerze - Wigry to jedno z pierwszych egzemplarzy ze zmodernizowanej serii. Fabrycznie nie było już wyposażone w dźwigienkę do składania oraz w plastik na przednim widelcu. Rower nadaje się do gruntowanego remontu - jest nieźle rozklekotany i po wyglądzie od razu można wywnioskować do jakiej warstwy społecznej prawdopodobnie należał poprzedni właściciel. Dwie ciekawostki - przednie koło wzmacniane większą ilością szprych stosowane w tandemie Duet oraz BMX'ach. Błotniki z Waganta, ostro skrócone, ktoś miał fantazję. Kilka lat temu jak zacząłem zabawę z Rometami postanowiłem ratować każdy egzemplarz ze zdrową, nie pospawaną ramą i w normalnych pieniądzach. I tylko dlatego postanowiłem go nabyć. Ale się rozpisałem, jeżeli tu dotarłeś drogi czytelniku - gratuluję.

Jak się widzi?   

Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam! 

|  

| 

| 28-06-2014 20:38:03 | 

| 

| 

wnusiu94 

Moderator Działu Rowerowego 

Liczba postów: 3,184 
Imię: Adam 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

| 

| 28-06-2014 21:46:49 | 

| 

1 osoba postawiła piwo wnusiu94 za ten post:1 osoba postawiła piwo wnusiu94 za ten post. 
		Przemi998 (06-28-2014)
	 | 

Przemi998 

Komarowiec 

Liczba postów: 5,103 
Imię: Przemek 
Pojazd: Romet Komar 

| 

RE: Romet Wigry 3 '85 by wnusiu94 

Moje Maszyny: 
komar 2352 
Romet Polo