Witam wszystkich Romeciarzy i Komarkowiczów , chciałbym przedstawić mojego Komara 2350 z 1976 roku. Jak widać na motorower został odrestaurowany . Gdy go kupiłem (a raczej dostałem na mikołaja) już prawie 2 lata temu bardzo się ucieszyłem . Od razu wziąłem się za odpalanie i przy odpalaniu było moje pierwsze zdziwienie po mimo że Komar stał nieodpalany przez rok (tak mówił poprzedni właściciel) odpalił od pierwszego kopa !. Po czym przejechałem może 50 metrów zgasiłem i schowałem do warsztatu w celu rozkręcenia. Na następny dzień wszystko rozkręcilem do ostatniej śrubki (prócz silnika który pomimo tego że nigdy nie był remontowany jest w perfekcyjnym stanie, przebieg niecałe 2400km nie pamiętam dokładnie) Wszystkie blachy zostały pomalowane proszkowo, to co trzeba było pochromować pochromowałem i tak składałem przez całą zimę. Nie śpieszyłem się do czasu gdy dowiedziałem się że w mojej szkole organizowana była wystawa swoich zainteresowań czy jakoś tak i powiedziałem że jeśli zdążę złożyć wszystko to przyjadę i zaprezentuje moje hobby i udało się ! każdy był zaciekawiony, dużo osób robiło zdjęcia i tak dalej... ''Ale'' oczywiście jedno jest, motorower nie posiada dokumentów , ale staram się o ramę z dokumentami (może ktoś ma z podkarpackiego ?, jak macie to pisać), może jeszcze dodam że koszt odrestaurowania to jakieś 1200 zł (licząc chromy, malowanie proszkowe, polerowanie i takie tam). Jak chcecie to zobaczcie moją WSK którą przedstawiłem wczoraj , Pozdro
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2013 23:17:59 przez nusiu.)
Super komarek widzę że włożyłeś w niego wiele serca i dukatów. Szkoda że nie masz papierków ale to da się załatwić. Ja lubię jeździć moim komarkiem ludzie fajnie patrzą jak staje po sklepem pytają się robią zdjęcia a nawet zatrzymują na drodze żeby porozmawiać. Wiec kolego załatw sobie papiery a będziesz bardziej przyciągał spojrzenia ludzi niż jakieś BMW po tjuningu :-P
a nie wiem nawet , nie pamiętam jeszcze ludzi po nickach
sstasiek na w lecie jezdzę z tatą WSK-ą po Rzeszowie to wiem co to znaczy ludzie pytają co to za motocykl ile ma lat, robią fotki i tak dalej i dobrze mówisz żadne BMW nie przyciągnie uwagi tak jak poczciwy stary Komarek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2013 23:30:48 przez nusiu.)
Właśnie poczytałem o WSK wiec widzę że wiesz o co lotot. WSK Piękna ja jestem w trakcie remontu Jawy 353 masz linka do tematu. http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=18426
Troszkę nie mam teraz czasu na dłubanie ale będę powiadamiał o postępach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2013 23:38:10 przez sstasiek.)
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
Komarek całkiem ładnie wyszedł Mógłbyś mi powiedzieć gdzie dałeś do piaskowania i malowania, i ile dałeś? Byłbym wdzięczny. Zapraszam też do moich motorowerów
(02-11-2013 09:42:11)skuter007 napisał(a): Komarek całkiem ładnie wyszedł Mógłbyś mi powiedzieć gdzie dałeś do piaskowania i malowania, i ile dałeś? Byłbym wdzięczny. Zapraszam też do moich motorowerów
nie pamiętam dokładnie ile, ale coś 370 zł za samo malowanie (gość mi jeszcze prawie wszystkie elementy polerował i to mnie kosztowało jeszcze 250 zł), a wszystko robiłem u tego gościa http://retro-renowacja.info/ szybko gość robi, nie było żadnego problemu, naprawdę polecam tego gościa
(02-11-2013 12:12:48)fosa napisał(a): komarek jak WSK piękny ! Planujesz jeszcze jakieś maszyny?
Nie pisałem ale mam 14 lat, i chciałbym coś z 125 żeby jak zrobie prawko na 125ccm mieć czym jezdzić. Planuje zakupić albo Osę M50 albo WSK Lelek, choć bardziej bym celował w Lelka , jak coś kupię to napisze na forum, Pozdro
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2013 18:56:50 przez nusiu.)
Zgaduje,że Oskar MO.Zarówno koszmar jak i 4-ka jest piękna,gratulację za wykonaną pracę,bo sprzęty są piękne.Pociechy z nich i bezawaryjnych kilometrów życzę Ci
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.