|
Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
|
| Autor |
Wiadomość |
Grzeszek
Nowy

Liczba postów: 11
Imię: Jan
Pojazd: Romet Komar
|
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
[quote='grissley' pid='615657' dateline='1751622715']
@Bob_Harley - 50T1 z 019 też ma 3 biegi 
Aaale mocno mi zmieniacie percepcję. Dotychczas już w paru miejscach czytałem, że 205 to wprawdzie antyteza dynamiki czy prędkości, ale za to jest nie do zarżnięcia. A 200 jest super jeśli jest zadbany, ale jeśli poprzedni właściciel nie dbał (cokolwiek to znaczy), to robi się koszmar ciągłych usterek.
Wy piszecie coś dokładnie odwrotnego
Ogar 205 cieszy się dobrą opinią jest niezawodny, bezobsługowy, wszędzie dowozi oczywiście trzeba dbać żeby tak było najlepiej zmienić zapłon na CDI gaźnik na dellorto i na daily idealny ja w swoim romecie gaźnik zmieniłem i już 1500km zrobiłem żadnych problem komar odpala od pierwszego mróz czy upalnie nie zalewa go ładnie pracuje i przyspiesza też na daily tylko ja latam też trochę w terenie dostaje on mocno po dupsku ale się nie poddaje silnik złożony na dobrych częściach wał duells łożyska koyo cylinder almota gaźnik dellorto sprzęgło też duells a reszta orginał a co do skrzyni jak się wszystko dobrze ustawi (biegi sprzęgło) i potrafi się jeździć to skrzynia dużo wytrzymuje nawet jak się katuje
|
|
| 15-02-2026 16:35:03 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|