Powitanko i prośba o indentyfikację pojazdu
|
Autor |
Wiadomość |
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Powitanko i prośba o indentyfikację pojazdu
Uważam, że nie. Błąd chyba powstał podczas pierwszego kupna-sprzedaży, chyba DR był zły wydany, albo nie wiem co... a Pani która go kupiła, nic nie sprawdziła i jeździła na takim DR bez kontroli przez te lata, dlatego nic nie wypłynęło, tylko teraz, bo chyba ja poważniej podszedłem do sprawy....
Wracając do meritum: jeżeli przy przerejestrowywaniu na mnie, Pan/i w UK zarząda ponownego przeglądu techniczngo, ten pojazd, mimo że sprawny i odrestaurowany, go nie przejdzie ! Każdy mechanik pracujący w OSKP zauważy, że numery i model w dowodzie się nie zgadzają. Mam motor i DR na zupełnie inny pojazd! 
A nawet, jeżeli przerejestruje go bez problemu na siebie, to będę miał DR na pojazd którego nie posiadam, a poruszał się będę zupełnie innym. W przypadku kontroli drogowej może to się skończyć ukaraniem...
A jakby to wyglądało, jeśli poszedłbym do UK z tym co mam, aby zarejestrować pojazd tym razem poprawnie ?
Wydaje mi się też, że urzędnik w 2008 roku, przepisując dowód na nowy popełnił błąd wpisując w pole "E" nr silnika, a nie ramy, oraz rok produkcji, wpisując tam datę pierwszej rejestracji na 1992 rok...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2012 19:05:33 przez Semmao.)
|
|
05-05-2012 19:02:44 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Powitanko i prośba o indentyfikację pojazdu - Semmao - 05-05-2012 19:02:44
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|