|
|
Romet Pony motorynka m1
|
| Autor |
Wiadomość |
mlody191
Mechanior

Liczba postów: 846
Imię: Damian
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Pony motorynka m1
(04-01-2026 14:47:31)romek napisał(a): Fajnie że motorynka żyje i coś się dzieje. Nakrętki podejrzewam ktoś wspawał bo przerabiał na dwie osoby i to było do wkręcenia śrub jako podnóżki. Mocowanie głowicy akurat wygląda jakby mogło być fabryczne, może tuleje w silniku masz tak wypierdziane że aż tak wisi?
Jakbyś szukał kodu lakieru groszkowego tak żeby był 1:1 praktycznie to znajdziesz go w temacie mojego Ogara ale musi to być mieszalnia która pracuje na systemie firmy Mipa.
Tu jest link jeszcze jak jezdzilem nią na codzień https://www.youtube.com/watch?v=N_kjM88B_ys i nie bylo tak policji na wsiach mozna bylo sobie pyrkac bez kasku a jak policja byla to tylko zatrzymala i kazala do domu prowadzic jak sie dobrze pogadalo. Fajnie ze ten filmik zrobilem i jest i moge sobie obejrzec a juz nie dlugo bedzie w innej odslonie.
Tak myslalem ze to ktos wspawal aby miec podnozki.
Co do mocowania glowicy to nie mozliwe zeby takie luzy byly na tulejach silnika, tam mogloby brakowac niewiele ale nie az tyle. Ewentualnie sproboje przykrecic glowice na te mocowanie a na dolnym mocowaniu zrobie delikatną fasolke, poczekam niech sie inni wypowiedzą .
(04-01-2026 14:47:31)romek napisał(a): Fajnie że motorynka żyje i coś się dzieje. Nakrętki podejrzewam ktoś wspawał bo przerabiał na dwie osoby i to było do wkręcenia śrub jako podnóżki. Mocowanie głowicy akurat wygląda jakby mogło być fabryczne, może tuleje w silniku masz tak wypierdziane że aż tak wisi?
Jakbyś szukał kodu lakieru groszkowego tak żeby był 1:1 praktycznie to znajdziesz go w temacie mojego Ogara ale musi to być mieszalnia która pracuje na systemie firmy Mipa.
co do lakieru to myslalem o kodach z palety fiata, nie musi to byc 100% oryginał, tymbardziej ze bede malowal proszkowo. Moje wstepne myslenie jest na zielony groszek ale chetnie poslucham podpowiedzi forumowiczów co do koloru. Mi osobiscie podoba sie ten zielony groszek tymbrdziej ze wzoruje sie na jednej z motorynek m1 ktora ma ten kolor
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2026 15:26:31 przez mlody191.)
|
|
| 04-01-2026 15:24:00 |
|
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony motorynka m1 - mlody191 - 04-01-2026 15:24:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|