Moja nowa dojazdówka (Ogar 200)
|
Autor |
Wiadomość |
grissley
Nowy

Liczba postów: 100
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Moja nowa dojazdówka (Ogar 200)
(Dzisiaj 01:35:42)Dawdzio napisał(a): LED w tylnej lampie czy kierunkowskazach nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie. Przez barwione szkło nikt go tam widzieć nie będzie, pobór prądu mały, światło dobre. Ale w reflektorze to już śliski temat, szczególnie że rzuca się to w oczy od razu. No i nie ma odpowiednich do Rometowskiej lampy.
Bardzo dobre podsumowanie moich kilkudniowych poszukiwań.
(Dzisiaj 01:35:42)Dawdzio napisał(a): Kierunkowskazy? Simson Schwalbe. Po co cztery, skoro dwa wystarczą. Połowa poboru odpada, z LEDem to już w ogóle. Da się dostać eleganckie nowe, od Simsona i dzisiejsze twory, nawet z homologacją. Przykładowo:
https://www.kaufland.pl/product/458113314/
Niegłupi pomysł - jakoś wcześniej mi nie pasowały kierunki w końcówkach kierownicy, ale chyba po prostu te co widziałem były jakieś wydumane. No ale już elektryk zamówił te co wcześniej pisałem i chyba właśnie to rzeźbi. Jak będzie brzydko to najwyżej we własnym zakresie będę dalej coś kombinował.
(Dzisiaj 01:35:42)Dawdzio napisał(a): Tylko zanim zaczniesz przerabiać ponawiam pytanie: czy nie możesz go zarejestrować jako pojazd historyczny?
Nie jestem pewien. Napisałem, do nich, że mam pojazd "vintage", to odpisali mi to o kierunkach i stopie skoro jest młodszy niż 1974. Obawiam się, że będzie pielgrzymowanie od Annasza do Kajfasza i nikt nic nie wie, a potem ch0lera wie jakie problemy (czy mi jakiś konserwator nie będzie zabraniał wywieźć albo co). Rejestracja standardowa jest wygodna - jak raz mi to zatwierdzą, to przegląd jest bezterminowy, raz na pięć lat jakieś odnowienie, ale to już nie przegląd (chyba tylko potwierdzenie, że pojazd dalej istnieje i jeździ?).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 02:14:34 przez grissley.)
|
|
Dzisiaj 02:14:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moja nowa dojazdówka (Ogar 200) - grissley - Dzisiaj 02:14:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|