Podwójne Światło stopu w Ogarze
|
Autor |
Wiadomość |
grissley
Nowy

Liczba postów: 100
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Podwójne Światło stopu w Ogarze
(04-08-2025 20:06:47)Quake96 napisał(a): Innymi słowy, było najpierw to wyprostować. Skoro mówisz, że od 1990 są takie a nie inne wymagania, to gdybyś miał w dowodzie prawdziwą datę produkcji to miałbyś problem z głowy.
Ależ nigdzie tak nie napisałem. Wręcz przeciwnie:
romek napisał(a): Jeśli rok różnicy robi różnicę tutaj, to jest to kwestia do odkręcenia.
grissley napisał(a): nie robi mi to różnicy - musiałoby być 15 lat przekłamania 
(04-08-2025 20:06:47)Quake96 napisał(a): Rok produkcji nabity na ramie to rok produkcji motoroweru, koniec kropka.
No nie. Nie kupuję tego. Rok nabity na ramie to rok produkcji ramy. Potem szło toto do malowania (już z nabitym numerem), a potem składano pojazd. Za datę produkcji co do zasady uznaje się dzień, w którym pojazd jest gotowy/skończony itp. Niejako "zjeżdża z taśmy".
(04-08-2025 20:06:47)Quake96 napisał(a): Od razu wiedziałem że masz zachachmęcone w papierach, bo to typowa akcja.
Bardzo możliwe. Ale jeżeli jedynym na to dowodem jest numer nabity na ramie to ja to chromolę. Jeżdżenie teraz po jakichś diagnostach, uzyskiwanie papierów, zabawa z WK, bez sensu. Co innego, jakby się dokładną datę (dzień produkcji) dało jakoś poznać. To z samej ciekawości chętnie bym wykopał.
(04-08-2025 20:06:47)Quake96 napisał(a): A tak cudujesz z tymi światłami i innymi duperelami trochę jakbyś chciał z tego zrobić współczesny motorower.
Zacytuję odpowiedź wrażego urzędu komunikacji:
"Dear Sir,
We herewith acknowledge reception of your request.
A bike under 125 ccm must have 2 stoplights from November 25th, 1975.
A bike from 125 ccm up, one stoplight is enough.
Blinkers too must be installed."
|
|
05-08-2025 03:14:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Podwójne Światło stopu w Ogarze - grissley - 05-08-2025 03:14:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|