Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
|
Autor |
Wiadomość |
grissley
Nowy

Liczba postów: 9
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
(Wczoraj 23:10:34)Quake96 napisał(a): Z lakierowaniem to bywa różnie. Zależy czy koniecznie musisz mieć "na mokro" czy może być proszkowo. Nie wiem jak się mają ceny w twojej okolicy, ale ja jakieś 4 lata temu za kompleksowe piaskowanie z lakierowaniem praktycznie całego Ogara 200 (oprócz widelca) dawałem 300zł i była to podobno bardzo dobra cena.
Eee... takich cen to nie ma  Z tego co się popytałem, to "po borzemu" jest ramę zrobić proszkowo a resztę na mokro. Ta "reszta" w moich okolicach to 1500-2000zł w zależności od stanu. Także tego...
(Wczoraj 23:32:55)romek napisał(a): Jak dwa lata temu robiłem swojego Ogara to w temacie jeden z użytkowników dał namiar na firmę która robi wszystko kompleksowo z wysyłką. Wtedy chyba trochę ponad tysiąc brał.
A masz gdzieś namiar na tę firmę może?
(Wczoraj 23:10:34)Quake96 napisał(a): Niemniej, wygląd można zostawić "na później".
No nie mogę, bo zagranicę mam go zabrać przecież
(Wczoraj 23:10:34)Quake96 napisał(a): PS: Mnie ostatnio remont silnika wyniósł ~800zł i to na takich lepszych częściach. Wymieniony był cylinder z tłokiem i pierścieniami, łożyska i uszczelniacze i praktycznie całe sprzęgło.
800zł kosztował Cię remont (robiony przez kogoś), czy same części (robota we własnym zakresie)? U tego mojego znajomego remont kapitalny (w tym szlif, tłok, wał itp) wraz z zapłonem elektronicznym i odnowieniem elementów aluminiowych to koszt pod dwójkę. Nie wiem jaki konkretnie ten zapłon - jeśli dobrze zrozumiałem, to "oryginalny czeski"? Jawa po czasie elektroniczny zapłon do 223 zrobiła?
(Wczoraj 23:10:34)Quake96 napisał(a): Te "wypicowane" Ogarki po ch*j wie ile to nierzadko byle jak zrobiony paździerz na tanich częściach
No właśnie widzę. ALbo odpicowane za wiadro ceblionów, albo wizualne trupy. I ogólnie mało ogłoszeń, co to jest 45 dwusetek w całym kraju. No ale będę paczył, może coś się trafi sensownego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 04:39:07 przez grissley.)
|
|
Dzisiaj 04:36:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą? - grissley - Dzisiaj 04:36:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: grissley , 3 gości
|
|