Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,610
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
Ja teraz dałem za piaskowanie+proszkowy epoksyd+czarne elementy pomalowane proszkowo (bo reszta szła na mokro) 400 zł z tym że to motorynka. Często też mogą być potrzebne jakieś prace spawalnicze, może niekoniecznie pęknięta rama ale ułamany ogranicznik stopki czy widelca już tak. A szpachel to już obowiazkowo. Jak dwa lata temu robiłem swojego Ogara to w temacie jeden z użytkowników dał namiar na firmę która robi wszystko kompleksowo z wysyłką. Wtedy chyba trochę ponad tysiąc brał.
W sumie tak myślę że może i ta 200 lepsza, ale do codziennej jazdy to może jednak warto popaść w herezję i założyć CDI (jest osoba która je wykonuje tanio na bazie oryginału) i jakiś lepszy gaźnik (chyba Amal teraz w modzie). Mam doświadczenia z każdym silnikiem Rometa (oprócz 027) i powiem szczerze że silnik jawki jest fajny bo mocny, ale ile nerwów na niego poszło. Zacznijmy od tego że cały czas wyskakuje mi dwójka mimo remontu ale to moja wina bo przyżydziłem na nowy aparat. Potem kupiłem podróbkę Jikova by Duells co się skończyło zakupem jakiegoś oryginalnego i składaniu z dwóch oryginalnych jednego działającego. Był problem z poziomem paliwa, przerywał przy dużej prędkości. Winny był poziom paliwa, trzeba było maksymalnie przegiąć blaszkę. Długo z tym walczyłem bo niby był wcześniej ustawiony wg poradników. Zapłon jak zapłon, raz się zrobiło zwarcie a raz trzeba było ustawić przerwę. Tak to chodzi . A najmniej problemów mam z jednym z.moich Komarów z silnikiem 017  ale to trzeba mieć szczęście.
Mówię, na dzień dzisiejszy da się zrobić na bazie czy to 200 czy 205 takiego który wszędzie dojedzie i zawsze odpali ale to trzeba z 10 kafla na to wszystko wyłozyc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 23:35:03 przez romek.)
|
|
Wczoraj 23:32:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą? - romek - Wczoraj 23:32:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|