Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet kadet 023
|
Autor |
Wiadomość |
Merfix
Nowy

Liczba postów: 50
Imię: Filip
Pojazd: Romet Kadet
|
Romet kadet 023
Witam przychodze z problemem romet kadet z silnikiem 023 Nie odpala po zmianie kompresji razem z tłokiem nowym prostym magnetem i po raz 10 przeczyszczanyn gaznikiem ( dysze ustawione są jak powinny) Nieodpala niewiadomo z jakiego powodu Zapłon ustawiany na 22 -23 -24 mm i na oko aktualnie ustawiony na 23mm przerywacz tak samo teraz jest na 0.3 iskra jest mocno niebieska az podchodzi pod fiolet gaznik regulowany na 2.5obrotu uszczelka miedzy gaznikiem a glowicą jest próbowalem na innym gazniku tez nieodpala jedyne jakie mam wątpliwości
to po 1 jak go remontowałem to kupiłem nowe uszczelki od glowicy i pierscienie po czym peknął tłok na tych nowych uszczelkach chodzil z jakies 3 minuty po czym wymieniłem tłok niewymieniając tych uszczelek ( były zdrowe i nie poszarpane ) z resztą po wymianie tloka udalo mi sie go odpalic i chodził normalnie
2 powód przypadkowo jak go odpalalem wlalem 50ml mixolu do komory spalania nw moze to ma jakis zwiazek
Chce dodać ze stare magneto miało bicie ale lekkie wału nieuszkodziło w dodatku wsadziłem tam klin z podkładki przez co pękło magneto na krzywce i rozszerzyło troche rowek na klin ale to zakleijłem poxipolem teraz klin siedzi ciasno a nowe magneto nie ma bicia i mozna ustawic zapłon
Prosze o pomoc w razie nieporozumienia bede odpowiadac z góry dziękuję bo mi juz pomyslów brakuje
Mały edit chce dodac ze jak go kopie to raz puknie na 3 kopniencia a jak ustawilem zaplon byle jak to raz na 5 kopniev strzelało w kolanku i był dym
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2025 21:56:47 przez Merfix.)
|
|
05-06-2025 21:47:59 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet kadet 023 - Merfix - 05-06-2025 21:47:59
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|