Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wyważanie magneta motorynka romet
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos

Liczba postów: 1,517
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Wyważanie magneta motorynka romet
Szanowny Panie Skinderze. Pracuje jako serwisant motocykli wyczynowych w renomowanym serwisie i wierz Pan, lub nie, sprawdzamy takie rzeczy. A dlaczego? Ponieważ te motocykle maja nie tyle jeździć, co wygrywać zawody. A co do naszych wspaniałych Rometow, to podtrzymuje i nie przepraszam za swoja wypowiedz. Romet, jako silnik juz fabrycznie byl do dupy (pod koniec produkcji gniazda lozysk fabrycznie byly luźne), nie wspominając o jakości innych podzespołów. W tym motorze wyważenie magneta jest najmniej istotnym elementem, gdyż z biegiem kilometrów tak czy inaczej, wal sam sie rozcentrowywal (sprzeglo na wale, plus luźne gniazda). Oczywiście nie ma nic złego w poprawianiu fabryki, jesli ten sprzecik bedzie mial za zadanie tluc rocznie więcej niż 5 k km, lecz w takim wypadku należy poprawić caly szereg błędów wykonawczych popełnionych w fabryce. I tu moje 5 groszy (byc moze nie istotne w żadnym stopniu), sugeruje ze nie ma to większego sensu. Cytują klasyka "Jesli wszystko jest zle, niech nie będzie niczego". Lata praktyki wyczuliły mnie na robienie czegos połowicznie i po prostu mam alergie na taka prace, nawet jesli klient nalega. Jesli autor sprawdził resztę podzespołów i tak dalej, ale z jakichs powodow nie raczyl sie tym pochwalic wiekszemu szanownemu gronu forumowiczow, to zwracam honor. Poza tym forum jest od wypowiadania sie na rozne tematy, proby rzucenia na dany temat innego swiatla, czy naprowadzenia wzroku na inny kat patrzenia, wiec madro-glupich wypowiedzi nigdy malo. I dziekuje za ta wypowiedz.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
27-02-2022 03:58:43 |
|
1 osoba postawiła piwo Debesta za ten post:1 osoba postawiła piwo Debesta za ten post.
romek (02-27-2022)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wyważanie magneta motorynka romet - Debesta - 27-02-2022 03:58:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|