Rieju/Derbi i pochodne
|
Autor |
Wiadomość |
Norweski Zomowiec
Mechanik

Liczba postów: 1,849
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Rieju/Derbi i pochodne
Patrzyłem dziś jednego takiego rieju
https://www.olx.pl/d/oferta/rieju-mrx-70...bserved_ad
Oglądałem latarką i nie widziałem spawów na ramie, chociaż był u dołu trochę wybrudzony.
Lagi suche, kierownica nie lata i tylny wahacz wygląda ok. Lakier i plastiki w oryginalnym stanie. Silnik wygląda suchy i spaliny "bokiem" nie ulatują. Wsadzony oryginalny dellorto 21 (dorzuca oryginalny 16)
Jednak jest usterka tylnego koła, jakby łożysko uszkodzone i koło lata lekko na boki.. zdjęte tylny hamulec tarczowy, aby nie ocierał tarczy (dorzuca do zestawu) niby to wina łożyska, ale kto to wie.. jeszcze kierunki nie migoczą i tylnego stopu światła nie ma.. podobno dlatego, że wsadzona jest żarówka jednożarowa, a trzeba dwu.
Jak kupował, to zainstalowany był cylinder z tłokiem 70 chinol. Pojeździł trochę i zatarł mu się, bo chinol. Zakupił znów zestaw 70 i jest na dotarciu. Przejechane 23000km~
Po odpaleniu na zimnym nie chciał wejść na wysokie obroty, bo zimny (i na dotarciu). Przejechał się trochę i widać, że faktycznie zimny był, bo już wchodził w obroty i znów sprawdzałem obroty - były lepsze. Silnik podobno był otwierany i zmieniony wał na lepszy - tyle wiem. Śruby takie same (nimbusy), ale brakuje dwóch od strony magneta . Połamane końcówki manetki.
Wizualnie jest taki trochę po przejściach, ale w kupie, a mechanicznie sprawny.
Od początku w Polsce z salonu, a on jest 2 właścicielem. Nie pojeździł nim długo, bo tylko sezon. Zakupił GS500
Martwi mnie sprawa legalności, bo zarejestrowany i ubezpieczony cacy - ale jako motorower 50, a wsadzony jest 70.. no i teraz mogą się przywalić czy jak będzie kolizja i niezgodność, bo to już motocykl, a nie motorower
Rozmawiałem z ceną, to chcę 3300, w tym transport do mnie. Czy warty ceny?
|
|
30-01-2022 20:32:31 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|