brak oc komar
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: brak oc komar
Najpierw umowa, potem powinieneś sobie załatwić OC w dniu spisania umowy, a następnie przegląd. Jeśli nie masz tablicy rejestracyjnej to musisz iść do WK i zapłacić dodatkowy hajs za wydanie tablicy tymczasowej, z którą udajesz się na przegląd. W przypadku rejestracji sprzed 2000r. jest też inny sposób. Wystarczy samemu dorobić taką tabliczkę rejestracyjną, też przejdzie, bo tablice sprzed 2000r. często nie były znakowane przez żadną fabrykę, a już na pewno żadna nie miała żadnych naklejek legalizacyjnych itd. więc samoróbka też przejdzie. Weź wytnij kawałek blachy, pomaluj na zielono, potem białą farbą rejestrację napisz i wsio. Ja tak zrobiłem na kawałku dykty meblowej i jakoś nikt się nie czepiał  Jak mnie babka w okienku zapytała dlaczego mam na umowie zapisane że nie ma tablicy a tablica jest, to powiedziałem, że dostałem jakąś samoróbkę tyle aby na przegląd mieć.
Tylko jeśli dorobisz sobie blachę to lepiej nie pisz na umowie o jej braku. Po prostu nic nie wspominaj, że dorobiłeś, ot taka była od dawna i już
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2017 13:45:58 przez Quake96.)
|
|
04-02-2017 13:43:50 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
buliDWL (02-04-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: brak oc komar - Quake96 - 04-02-2017 13:43:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|