Simson sr50, s51 czy chińczyk
|
Autor |
Wiadomość |
Sr-ka
Praktykant

Liczba postów: 363
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Simson sr50, s51 czy chińczyk
Zdecydowanie Simson, później jak przesiądziesz się na większą pojemność to sam stwierdzisz że to był dobry wybór. Tutaj chodzi mi o podstawy mechaniki które każdy motocyklista powinien mieć w małym paluszku 
A jak kupować to tylko tak jak ja, do remontu za 800/1000zł włożyć z 2k i mieć spokój  Oczywiście cały remont robić od śrubki do śrubki samemu, wtedy chociaż się uszanuje trud i pieniądze włożone i oczywiście nie licząc nauki mechaniki
Uważaj tylko na ramy żeby nie były spawane, i najlepiej kupić albo z silnikiem żyleta a rama do remontu albo rama ok i silnik i elektryka do remontu 
Ps.
Elektronik to według mnie nie opłacalny biznes, lepiej kupić platyny które są o wiele łatwiejsze w obsłudze i tańsze w utrzymaniu 
W platynach przeważnie pada:
Platyny (kilka złoty)
Cewki ale to bardzo bardzo rzadko
Kondensator (China pada po odpaleniu, od malucha na kilka tys km a jest tani)
Elba, moduł ładowania ale to przerabiasz tak jak ja na regulator od skutera i masz bezawaryjne ładowanie na wieki
A elektronik ?
Padnie impulsator to wymieniaj teraz podstawkę a w ostateczności zapłon, a moduły też nie są tanie a lubią się często palić 
Magneta też lubią padać i wgl lipa jest z ustawieniem zapłonu
Kompromis ?
Zapłon DE który będzie do bólu bezawaryjny, dobre ładowanie, mocne światła tylko trzeba kupić dobry moduł żeby nie było lipy
Stare dobre czasy...
Romet pony
Romet ogar 200
Aktualnie:
Simson Sr50 86r
Temat: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=7475
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2015 00:50:52 przez Sr-ka.)
|
|
02-11-2015 00:42:11 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Simson sr50, s51 czy chińczyk - Sr-ka - 02-11-2015 00:42:11
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|