Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Duet - przywracanie do życia
|
Autor |
Wiadomość |
Linux
.

Liczba postów: 247
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Duet - przywracanie do życia
Adam, przecież pisałem, że mam samą gołą ramę 
Siodełka są mocno zakurzone i zawilgocone, ale trochę serca i pracy i dadzą radę.
Chyba mam też gdzieś oryginalną przednią lampkę, dynamo jakieś też znajdę. Chcę kupić najlepiej używane Wigry (max 50zł sądzę), z niego będę miał sprawne koła, błotniki, korbę przednią, drugą kierownicę (trochę zabawy spawarką i będzie ładnie poszerzona), oraz sztycę (chociaż może i sztycę gdzieś mam). Napinacz zrobię sam (nie wydaje się to problematyczne - 2 kawałki blachy, kółko z przerzutki i jakaś sprytna obejma). I w tym momencie, aby pojechać brakuje mi tylko łańcucha i drugiej korby z podwójnym blatem. Co do korby, to czy korba z rometowskiej kolarki będzie pasować (od Mistrala czy czegoś takiego, z tego co kojarzę były w takich rowerach wersje 2 blatowe)? Jeżeli nie to pozostanie mi zwykła 'składakowa' i spawarka. Problem też będzie pewnie linia łańcucha...
Wydaje mi się, jak popatrzyłem na ogłoszenia (archiwalne i obecne), że w około 100zł uda mi się zmieścić z uruchomieniem Dueta (Wigry +/- 50zł, z 30zł za 3 łańcuchy i 20zł na korbę pasażera (jedno ramię na pewno mam)). A upiększanie, malowanie, polerowanie, i poszukiwania oryginalnego napinacza, czy np. oryginalnej obejmy mocującej tylną kierownicę to już osobna historia. Tak jak wspomniałem na początku, chciałbym zachować oryginalny wygląd, jednak nie koniecznie na oryginalnych częściach.
|
|
28-02-2014 22:20:18 |
|
1 osoba postawiła piwo Linux za ten post:1 osoba postawiła piwo Linux za ten post.
wnusiu94 (03-01-2014)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Duet - przywracanie do życia - Linux - 28-02-2014 22:20:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|