| 

| 

FSO WARSZAWA 125P CZERWONY 86 VEL PUŁKOWNIK

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

jurek_j 

Technik 

Liczba postów: 830 
Imię: J 
Pojazd: Romet Kadet 

| 

RE: FSO WARSZAWA 125P CZERWONY 86 VEL PUŁKOWNIK 

(09-01-2014 19:45:06)kondzio310 napisał(a):  Zawsze marzył mi się duży fiat, Twoje 125 pe   jest naprawdę ładne na zywo pewnie przyciąga dużę wrażenie.  

(09-01-2014 19:30:33)Latos napisał(a):  Lepiej na obecnych felgach mu. Zaje fiacik   A po co silnik zmieniać? Nie rozumiem tego. Ja mam golfa 1.4 60km, a przeważnie silnik nawet z połowy tej mocy nie korzysta. A samochód to nie ogar, że tylko łańcuch zdejmujesz, odpinasz jedną linkę i parę kabli, a sam silnik jest na czterech śrubach, po których wykręceniu wyjmujesz silnik ręką bo nie waży 150 kilo tylko 15 

Jak Silnik może nie wykorzystywać swojej mocy   ? Moc widać  widać przy przyspieszeniu, po elastyczności silnika itp. A wracająć do przekłądki, to nic wielkiego, również prosta jak w motorze tylko wymiana troche bardziej rozbudowana, a na pewno łatwiej zmienić silnik niż zrobić remont. 
Wykorzystanie procentu, czy promilu mocy, a wykorzystanie pełnej to różnica. Elastyczność silnika to wynikowa tylko jego mocy, strasznie ciekawe   .

Dobrze że na innych forach tak nie spamujesz tymi fotkami, u furiatów znacznie lepiej wątek fiata przegląda się.

|  

| 

| 09-01-2014 21:17:44 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

RE: FSO WARSZAWA 125P CZERWONY 86 VEL PUŁKOWNIK -  jurek_j - 09-01-2014 21:17:44 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|