Pila Spalinowa Partner 401
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Pila Spalinowa Partner 401
A ja powiem tyle, zmniejsz przerwę na świecy!  Też mam Partnerkę (cholerstwo nie piła, bo co chwilę coś w niej siada i co chwilę kupuje się nowe części, a do tego śrubki się odkręcają!)
I miałem ten sam problem... Nie chciała odpalać, o ustawiałem się gaźnika i w końcu odpalała, ale ciężko miała z pracą... W końcu, wykręciłem świecę aby obadać temat. Mój genialny brat, zrobił tam przerwę z 2mm! Po zmniejszeniu do przerwy jak w Ogarze zwykle nową świecę ustawiam, czyli 0,7mm piła odpala już dużo lepiej! Później zmniejszyłem tą przerwę jeszcze tak na oko, (myślę że ok. 0,3-0,5mm teraz jest) piła odpala bez najmniejszych problemów, mimo rozregulowanego nie co gaźnika i przedmuchu na krudźcu który jest pęknięty.
Tak że i tobie radzę, zmniejsz przerwę! Bo skoro świeca jest zalana, to znaczy że nie ma spalania! Bo gdyby była zła mieszanka nawet, to świeca powinna zostać sucha... A tak to jak każdy chyba wie, podczas gdy świeca dostaje kompresji, traci iskrę! Mimo iż na wolnym powietrzu ta iskra jest...
|
|
18-12-2013 05:44:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pila Spalinowa Partner 401 - Boszu - 18-12-2013 05:44:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|