Ogar 200 - Chopper
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 - Chopper
Jest problem, bo miałem się jutro zabrać za projekt, a tu wczoraj ściągam cylinder w Koszmarze, bo coś mi stukał i pukał. A tu się okazuje że wał ma większe już luzy niż mój starszy, a przejechałem na nim od 200-400km tylko! I jestem tym tragicznie załamany! Mimo iż mam już w perfekt stanie wał, który dzień przed rozebraniem załatwiłem, żeby poskładać drugi silnik... I ten muszę mimo wszystko przez sobotę i niedzielę rozbierać... Jedyny + tego wszystkiego, że już załatwiłem sobie jeszcze połówki. Tak że wymienię połówkę z pęknięciem przez które olej mi ucieka. Oraz będę miał dobry myślę korek oleju. Gdyż aktualny miałem rozwiercać i gwintować na większy rozmiar. Bo aktualny puszczał olej, jak nie dorzuciłem mu silikonu... (Zjechany gwint)
Ale minus ten, że dalej nie zabiorę się za projekt. :/ A chciałem pochylić główkę ramy... Oraz w planie było wycinanie niepotrzebnych elementów szkieletu. Oraz próba dopasowania wahacza z amortyzatorami. Zauważyłem tak że nie miłą i w sumie nie dużą, ale ryskę w cylindrze... I zastanawiam się, skąd ona się tam wzięła. :/ Mam nadzieję że to nie zabezpieczenie tłoka (bo to na to miejsce wygląda). Ale nie oglądałem jeszcze tłoka od spodu... Bo jak zobaczyłem luz na wale, to pizgłem wszystkim i poszedłem do domu na fajkę, i do garażu już nie wróciłem później...
Co do tego wału, to był Czeski wał który miałem od Barto5050... Zapewne, ten wał był przez kogoś regenerowany, i ktoś wsadził totalnie lipne łożysko... :/ Bo Barto5050 wyciągną go z jakiegoś tam silnika, i nie wiadomo co kto z nim robił wcześniej... Bo Barto5050 pisał że miał od niego skrzynię, i biegi po chwili mu wypadały itd.  Tak że pewnie ktoś tanim kosztem i byle jak wszystko robił...
Co prawda, ja też często robię coś tanim kosztem, ale trzyma się to o wiele lepiej...  I zwykle wolę założyć starą używaną część która się do czegoś nadaje, niż nową badziewnej jakości.
|
|
13-12-2013 21:09:51 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 - Chopper - Boszu - 13-12-2013 21:09:51
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|