[Poradnik] Szlif cylindra za pomocą rozwiertaka.
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: [Poradnik] Szlif cylindra za pomocą rozwiertaka.
A i co do pierścieni... Ciekawe "JAK" mogłem dobrać złe, gdyż wbiłem do sklepu "proszę komplet, tłok z pierścieniami 2 szlif" Czyżby oryginalnie ktoś do pudełka wsadził złe?! Niestety... Mylisz się...
Pierścienie w ogarze 200 łatwo pobudzić do tworzenia takiego dźwięku, podczas gdy jedyny raz, wejdzie się na zbyt wysokie obroty... Oczywiście przy docieraniu na jałowym biegu... I tego samego tyczy się, gdy jeździ się na kiepskim oleju do mieszanki (mixol) i ciśnie cały czas na wysokich obrotach... I nie mów mi że to kwestia szlifu, bo jakoś znajomy miał nowy, wzmacniany cylinder i tłok. I dopóki jeździł powoli, było ok. Ale gdy taki tuman wsiadł mu na jego ogara i od razu na zimnym silniku po gazie, to pierścionki zaczęły dzwonić... I ogólnie silniki jawowskie mają bardzo dużą tendencję do dość głośno dzwoniących pierścionków, bo w silnikach 019 czy 023, z tym się jeszcze nie spotkałem, mimo iż mam nawet filmik na YT z ogniami z rury. Który jest na tym samym kanale co ten tutaj wrzucony.
|
|
25-04-2013 23:24:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: [Poradnik] Szlif cylindra za pomocą rozwiertaka. - Boszu - 25-04-2013 23:24:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|