Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
200 - Traci iskrę? Czy może co innego?
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 200 - Traci iskrę? Czy może co innego?
Małe wieści
Zakup ramy odłożyłem, więc mogłem wydać, to co miałem odłożone (a i tak jeszcze sporo $$ będzie więc wszystko się dopieści ) .
Kupiłem nowy kondensator za 12zł, oraz świecę za 9zł. Jak to powiedział facet w sklepie, stara świeca była od malucha, ale teraz dopasował mi odpowiednią pod ogarka.
Tutaj ważne pytanie. Czy wymiana kondensatora wiąże się ze zlaniem oleju z silnika? Bo w planach i tak mam wymianę oleju więc nie chcę dwa razy go wlewać, a póki co jeszcze nie mam Hipolu. Ogólnie w planach mam czyszczenie silnika i ogarnięcie tej elektryki raz a porządnie. Jako, że w MotoZbycie części mają tanie, to zamierzam zabrać się za to już konkretnie, żeby nie mieć później niespodzianek.
Aaa i zapomniałbym! Sprzedawca mówił coś o "przerobieniu" tego kondensatora pod ogara. Gdzieś chyba nawet o tym czytałem. Może mi ktoś wyjaśnić na czym polega to przerobienie?
PS: Cewka W/N to ta która jest "przywieszona" do ramy pod bakiem? Bo jeśli tak, to w razie co mam jeszcze jedną, ale też nie wiem czy sprawną (w razie co można będzie sprawdzić na jednej i drugiej)
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2013 22:00:04 przez Quake96.)
|
|
30-01-2013 21:57:06 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: 200 - Traci iskrę? Czy może co innego? - Quake96 - 30-01-2013 21:57:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|