Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Namiary na czesci do komara
|
Autor |
Wiadomość |
arturwietnamczyk
Rometo-maniak
Liczba postów: 412
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
Namiary na czesci do komara
Witam, poda ktoś namiary na dobre części do komara, chodzi mi o cewkę zapłonową której nie trzeba szlifować i linkę biegów która pasuje i się nie naciąga, cewkę miałem założoną chińską i elprom, obie polecialy do kosza, na chińskiej cewce słaba iskra, a na tej z elpromu wystąpiło przebicie na magneto( 2 cewki mialy tak samo) zaś linkę biegów miałem z Jack motors, niestety słabo pasowała do manetki, zaś z wmmotor naciągała sie tak mocno że gdy brakło napinacza zacząłem dokładać podkladki aż brakło kolanka a linka o dziwo nie pękła. Proszę o sugestie.
~~~~~~~~~~~~~~
Komar 2352W- niedzielne wozidło. , Romet ATV 250
Simson sr50
Simson s50B w częściach na razie,
Romet pony 301
Romet kadet 780
Romet ogar 205
Romet 50t1
Tyler uni-sport (Romet lider)
|
|
27-04-2022 11:09:05 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,470
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Namiary na czesci do komara
Niestety z noqymi czesciami jest straszny problem jakosciowy. Ja kupuje linki na gmoto, a czasem na jm. Do linki od biegow trzeba dolozyc napinacz w tulejke przy silniku, taki jak w simsonie przy kierownicy. Cewja zaplonowa ktorej nie trzeba szlifowac to utopia, ale elprom jeat nieatety do dupy, kupilem dwie i obie mialy przebicie (ostroznie nakrecalem kabel wn). Czesto sie zdarza ze te najtansze dzialaja, choc iskra jeat slaba to komar jezdzi jak powinien i bez problwmow. Byla kiedys firma ktora dorabiala linki na wzor oryginalnych i robili np. linki dp komara sporta. Jakosc Debest, ale troche drogie, nie pamietam jak sie nazywala.
Co do linek z gmoto to podpowiem, ze linka gazu podpisana jako linka romet to jest dluga linka do komara, zas podpisana linka do komara to krotsza linka do ogara. Sprawdzone info, moge nawet podac wymiary jak ktos potrzebuje.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
29-04-2022 14:19:28 |
|
|
arturwietnamczyk
Rometo-maniak
Liczba postów: 412
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
Znalazłem ten temat https://www.chlopcyrometowcy.pl/showthre...?tid=49253 i zrobiłem tak jak pisze autor w ostatnim poście, kupiłem z linka który tam podał, (o dziwo działał) jest to najtańsza cewka do rometa na allegro, zobaczę jak przyjdzie, co do linki biegow dzieki za informację Debesta, o napinaczu nie pomyślałem, na razie przyspawałem podkładki do kolanka linki aby nie wchodziło zbyt głęboko a i tak brakło regulacji, dodatkowo zauważyłem że nowa linka sprzęgła niema sprężynki która odpychała dźwignie sprzęgła przy silniku, muszę coś dorobić bo przy biegach ręcznych bez niej wyskakują biegi.
~~~~~~~~~~~~~~
Komar 2352W- niedzielne wozidło. , Romet ATV 250
Simson sr50
Simson s50B w częściach na razie,
Romet pony 301
Romet kadet 780
Romet ogar 205
Romet 50t1
Tyler uni-sport (Romet lider)
|
|
30-04-2022 14:26:01 |
|
|
Norweski Zomowiec
Mechanik
Liczba postów: 1,786
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
Kod:
nowa linka sprzęgła niema sprężynki która odpychała dźwignie sprzęgła przy silniku
To taki patent na długą linkę sprzęgła oraz jak nie ma się sruby z kulką.
sprężyna ma za zadanie jeszczę nardziej napinać manetkę, co blokuje bieg w rączcę zmiany biegów (2 zęby). Lepiej zmienić ząbęk w wieloklinie dzwigni sprzęgła, niż bawienie się z jakąś sprężyną - sprawdzałem to
|
|
01-05-2022 15:32:13 |
|
1 osoba postawiła piwo Norweski Zomowiec za ten post:1 osoba postawiła piwo Norweski Zomowiec za ten post.
romek (05-01-2022)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|