Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
brak mocy
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu

Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: brak mocy
Widze, ze kolega w miare konkretny wiec tak:
Za luzy skrzyni biegów w 023 (chyba drązymy temat o tym silniku?) Najczesciej spowodowane są zużytą przesuwką i wodzikiem.
Luz przesuwki sprawdzasz poprzez nałożenie jej na koła zębate biegów i próbę jej kręcenia (jak wiadomo ona się z nimi zazębia, ale jak jest spory luz to ja bym już ją wymienił na nową)
Wodzik sprawdzać trzeba pod względem jego 'ośki' czy jest prosta, i czy nie ma wielkich luzów w stosunku to jego drugiej części (nie wiem jak to dokładnie opisać w sumie)
No i pamiętaj, że sam automat tez musi byc w dobrym stanie - najlepsze rozwiązanie kupić nowy zamiennik i tyle, jak będziesz wbijał biegi na chama, bez wyczucia to i oryginalny by się poddał zaraz, więc uważam, że warto kupić zamiennik
No i jak rozebrałeś silnik no to wiadomo, że przynajmniej łożyska wypadałoby wymienić nie
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
08-04-2017 11:24:05 |
|
|
romet 2375
Nowy

Liczba postów: 14
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 2375
|
RE: brak mocy
(08-04-2017 20:48:33)kacperszkudlarek napisał(a): Ja się przyłącze do pytania, mam ten sam przypadek w silniku w ogarze (023), że jak po prostu ''chodzi" to jest spk, ale jak wbiję pierwszy bieg to mocy wgl nie ma, Ja akurat mam też problem z magnetem xd (trze o cewki), i ma wał luz na łożyskach xd.
hehe no to sam sobie odpowiedziales łożyska do wymiany a i moze wał jak luzy sa to bycmoze pokrzywione, u mnie troche inaczej to wyglada, chcialbym miec taki mechaniczny problem. U mnie jest to raczej zagadka : )
siemandaro dzis, wrzuce wam filmik który nagralem zebyście ocenili stan mojej skrzyni tylko trzeba pobrac ( nie wiem na jakie strony wrzucac zeby mozna bylo ogladac w necie sorki) to nie jest zaden wirus. wodzik wyciągałem patrzylem jest prosty łożyska ladnie pracują nie mają luzów no moze 1/20 milimetra  Obejrzyjcie i ocencie. Bo troche wradza mi sie bezsilnosc :/
tu link do pobrania https://www.easypaste.org/file/uSRoK9fa/...p4?lang=pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2017 22:35:02 przez romet 2375.)
|
|
08-04-2017 22:23:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|