Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem ze światłami
Autor Wiadomość
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #1
Problem ze światłami
Witam wszystkich mam taki problem z moim ogarem 205 bo po odpaleniu i włączeniu świateł sprzęt gasł albo przerywał ale częściej gasł ale na początku nie wiedziałem gdzie jest przyczyna bo przecież cały zapłon mam nowy wraz z fajką i świecą instalacje zrobiłem całą nową zostały tylko stare kable w środku co są w lampie mam ten nowy typ lampy (ale kiedyś parę lat wstecz też tak miałem przed generalnym remontem ale potem to ustąpiło)i po remoncie też wszystko działało tylko z czasem to się stało w necie wyczytałem że może być problem ze stacyjką więc kupiłem nową zamontowałem przy okazji zmieniłem kable w środku lampy na nowe i tu jest teraz problem bo po odpaleniu silnika świeci się cały czas przednia lampa tylna nie przełącznik długie krótkie nic nie daję przesunięcie stacyjką włącz światła albo zgaś silnik też nic nie daje tylko bez przerwy świeci przednia lampa.
01-07-2019 22:42:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 981
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #2
RE: Problem ze światłami
zmniejsz przerwę na świecy i ustaw, ew zmniejsz przerwę na platynkach, dziwna rzecz w rometach a zazwyczaj pomaga Tongue

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
01-07-2019 23:45:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #3
RE: Problem ze światłami
Próbowałem z tą przerwą na platynkach odkręcałem tą śrubkę co ją trzyma i przestawiałem jak jest u góry to ma iskrę i pali a jak przesunę trochę na duł to już iskra raz jest a raz niema i nie odpala światła niema jedynie jak odłączę kable od silnika a jak przytkam jeden od gaszenia do silnika to od razu gaśnie.

Notatka od Dawdzio, 02-07-2019 22:58:37

Chłopie, litości. To naprawdę jest nieczytelne. Mało komu chce się przebijać przez taki zlepek słów. Podziel to na zdania lub chociaż używaj przecinków.

02-07-2019 22:20:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #4
RE: Problem ze światłami
I dalej nic próbowałem też wsadzić z powrotem starą stacyjkę ale nic dalej świeci tylko przednia lampa non stop a tylna nie nawet stacyjka nie reaguje na gaszenie i włączanie świateł.
16-09-2019 23:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Problem ze światłami
Ale tu cisza?
17-09-2019 22:36:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 981
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #6
RE: Problem ze światłami
włączasz światła gaśnie ? zwarcie w kablach

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
18-09-2019 00:25:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Problem ze światłami
Nie po prostu odpale moto i przednia już świeci nic nie ruszam tylna nie świeci a jak próbuje przełączyć długie krótkie albo stacyjką przesunąć w prawo albo w lewo żeby zgaści to nic nie działa. w ogóle nie reagują.
18-09-2019 00:47:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
JGNZM Offline
Chartełowiec
Moderatorzy


Liczba postów: 1,189
Imię: Mikołaj
Skąd: Wielkopolskie
Pojazd: Romet Chart

Forumowy Garaż: 8
Post: #8
RE: Problem ze światłami
No to masz źle podłączone kable, proste jak drut. Schemat w łapę i jazda, nikt ci tu nie wywróży który kabel jest nie tak...

Heart Romet Charteł bogiem mym Heart
Cool Romet Traper nałogiem mym Cool
Big Grin CZ 3 5 0 zapiernicza tuż pod Z E R O Big Grin
W sensie zamyka licznik Tongue
18-09-2019 01:04:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 981
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #9
RE: Problem ze światłami
bierzesz schemat i lecisz

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
18-09-2019 15:18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #10
RE: Problem ze światłami
Miałeś racje znalazłem w necie ten schemat co na nim robiłem od podstaw instalacje (co na niej działał) i okazało się że w lampie miałem źle podłączone kable widocznie jak wymieniałem stacyjkę i zdejmowałem lampę to przy składaniu musiałem źle je wpiąć podłączyłem jak na schemacie ale po odpaleniu moto żadna lampa nie świeci nawet stacyjka nie reagują nawet po przesunięciu w prawo. motor nie gaśnie.
18-09-2019 16:06:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 981
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #11
RE: Problem ze światłami
źle masz podłączone kable Wink

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
18-09-2019 20:13:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #12
RE: Problem ze światłami
Ale wcześniej korzystałem z tego schematu i na nim zrobiłem i wszystko działało.
18-09-2019 22:26:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 981
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #13
RE: Problem ze światłami
no to może masz pprzerwany któryś kabel, coś zaśniedziałe, przepalone, coś nie łączy, zrób to na krótko i popsprawdzaj miernikiem

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
20-09-2019 17:13:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odrestaurator Offline
Majster
Moderatorzy


Liczba postów: 2,714
Imię: Szymon
Skąd: Knurów
Pojazd: Inny

Forumowy Garaż: 1
Post: #14
RE: Problem ze światłami
Może stacyjka skopana te nowe to w większości szmelc, nie tylko od ogara

Mój Simson

Sprzedam części Romet Simson itp - klik

YT: Wtunner
20-09-2019 19:34:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 148
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #15
RE: Problem ze światłami
No i kicha dalej nic w ogóle nie działa podłączyłem wszystko jak na schemacie (wcześniej na nim działał)nawet poszukałem innych schematów w necie i we wszystkich kable idą tak samo jak w tym co mam jak podłączyłem na krótko to świecą przednie i tylne światło a jak wyciągnę kable wszystkie z lampy i czerwony i niebieski kabel podłącze w środkowe wejścia to zapali się tylko przednia lampą i jak pod te kable wtedy przytkam probówkę to się świeci a jak podłącze kabel niebieski i czerwony w te miejsca jak jest na schemacie i przytka probówkę to też się zapali a na reszcie nie świeci probówka tylko zawsze na kablu czerwonym i niebieskim.
02-12-2019 23:05:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Listopad - Ryoko Yuki

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
50-TS-1 prototyp - buduje...
Ostatni post: seler1500
Dzisiaj 11:41:44
» Odpowiedzi: 18
» Wyświetleń: 1872
kolanko komar
Ostatni post: mateusz2518
Dzisiaj 11:31:31
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 97
Zamienię Ogara 200
Ostatni post: Mixol
Dzisiaj 08:56:58
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 731
"Jednoślad miesiąca" Grud...
Ostatni post: Odrestaurator
Dzisiaj 02:22:56
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 396
Od czego są te kable od r...
Ostatni post: Odrestaurator
Dzisiaj 01:11:59
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 56
Komar - śruba dociskowa (...
Ostatni post: joozek
Wczoraj 23:49:15
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 1414
Zielony Jaguar
Ostatni post: ZielonyJaguar
Wczoraj 20:46:32
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 635
Schemat elektryczny romet...
Ostatni post: Rafikk222
Wczoraj 19:27:59
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 274
Filmiki z YouTube
Ostatni post: gabriel0
Wczoraj 19:12:17
» Odpowiedzi: 520
» Wyświetleń: 114269
Śrube z kulką / docisk ma...
Ostatni post: aeroxteam2
Wczoraj 18:38:31
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 281
Jak złożyć główkę ramy Mo...
Ostatni post: joozek
Wczoraj 15:40:31
» Odpowiedzi: 27
» Wyświetleń: 1391
Romet Ogar 200 1986r
Ostatni post: kedzik28
Wczoraj 12:31:12
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 1556
Uszczelnienie silnika WSK...
Ostatni post: skinder
Wczoraj 00:23:46
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 121
wyciek oleju ze wybieraka...
Ostatni post: Dejvid
11-12-2019 21:55:04
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 121
Honda VF750C 86r. Klaudiu...
Ostatni post: klodian2002
11-12-2019 20:57:32
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 322

Reklama