Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turbo ??
Autor Wiadomość
Czechu Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 141
Imię: Rafał
Skąd: Zalesie(Podkarpacie)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #1
Turbo ??
Cześć dzisiaj natknąłem się na takie coś http://tablica.pl/oferta/turbina-elektry...48ECP.html
Miał może ktoś z was to w skuterze ? Daje coś ta turbina ? Big Grin
06-04-2014 11:30:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
BartuS Offline
( . Y . )
*


Liczba postów: 1,096
Imię: Bartosz
Skąd: Kielcza
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #2
RE: Turbo ??
Link mi nie dziala xd

Smile Jak pomogłem postaw piwko Smile

Moje GG:34316065
06-04-2014 11:36:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Vladimir Offline
И так мы умираем
*


Liczba postów: 694
Imię: Michał
Skąd: KNP
Pojazd: Inny
Post: #3
RE: Turbo ??
Gówno daje pewnie, jak wszystkie takie wynalazki.

06-04-2014 11:41:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo Vladimir za ten post.
Czechu Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 141
Imię: Rafał
Skąd: Zalesie(Podkarpacie)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #4
RE: Turbo ??
Mi chodzi daje jeszcze raz link : http://tablica.pl/oferta/turbina-elektry...48ECP.html
06-04-2014 11:41:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kamil97 Niedostępny
Początkujący


Liczba postów: 1,711
Imię: Kamil
Skąd: Julianów- TOP
Pojazd: Inny
Post: #5
RE: Turbo ??
Nie działa żaden link....

Moja skoda octavia I 1.8 SLX
06-04-2014 11:44:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Czechu Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 141
Imię: Rafał
Skąd: Zalesie(Podkarpacie)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #6
RE: Turbo ??
Co wyskakuje ?
06-04-2014 11:47:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
krzychu999 Offline
Jest Romet Jest impreza
*


Liczba postów: 264
Imię: Krzysiu
Skąd: Brzeźno
Pojazd: Inny
Post: #7
RE: Turbo ??
Zapewne nic to nie da, tak samo jak tanie filtry stożkowe które pod wibracjami się rozlatują tak jak zrobiło koledze Big Grin

SuperBolec
06-04-2014 11:48:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
BartuS Offline
( . Y . )
*


Liczba postów: 1,096
Imię: Bartosz
Skąd: Kielcza
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #8
RE: Turbo ??
Mi wyskakuje 404 Błąd Nie znaleziono strony :x

Smile Jak pomogłem postaw piwko Smile

Moje GG:34316065
06-04-2014 11:56:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kubu355 Offline
Motorynkowy Komarzysta
*


Liczba postów: 526
Imię: Kuba
Skąd: Złotów/Poznań
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 1
Post: #9
RE: Turbo ??
Jeżeli chcecie prawdziwy kompresor w motorze to występuje on tylko w Peugeocie 125 compressor.
Link do artykułu o nim:
http://kible.net/jetforce-compressor/

06-04-2014 11:57:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
bartoszek5k Offline
MacGyver
*


Liczba postów: 2,358
Imię: Bartosz
Skąd: Drobnice k.Wielunia
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #10
RE: Turbo ??
Ciekawe jak by to chodziło w 2t?

ROMET OGAR 205- remont ukończony

ROMET OGAR 200- w uzdatnianiu do użytkowania

ROMET DELTA CTB - dupowóz
06-04-2014 12:06:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
[+] 1 osoba postawiła piwo bartoszek5k za ten post.
Czechu Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 141
Imię: Rafał
Skąd: Zalesie(Podkarpacie)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #11
RE: Turbo ??
Do 2t się nie wkłada turbosprężarek
06-04-2014 12:07:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
tramwajarz Offline
TANI GRUZ.PL
*


Liczba postów: 1,993
Imię: Daniel
Skąd: Tuszyn/k.Łodzi
Pojazd: Romet 50-T-1
Post: #12
RE: Turbo ??
(06-04-2014 12:07:32)Czechu napisał(a):  Do 2t się nie wkłada turbosprężarek

To mało wiesz kolego,ta zabawka działa tylko na jednostajnych obrotach i jest uruchamiana włącznikiem,`dla bajeru może być ,widziałem testy w autach i aż tak dużo nie wzrosły osiągi

Pozatym to nie jest turbospręzarka

Romet 50-T1 1979
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2014 12:18:12 przez tramwajarz.)
06-04-2014 12:17:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Czechu Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 141
Imię: Rafał
Skąd: Zalesie(Podkarpacie)
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #13
RE: Turbo ??
Wiem turbosprężarka jest zasilana spalinami, a to elektrycznie i działa na jednych obrotach. Chodzi mi o to że czytałem na jednym z forów że do silników 2t nie wkłada się turbosprężarek.
06-04-2014 12:43:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
gt10r5 Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 144
Imię: Michał
Skąd: Zawadzkie
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #14
RE: Turbo ??
Primo w aukcji nigdzie nie jest napisane że to do 2T.
W linku aukcji jest napisana nazwa chińskiego 4t.
Dodatkowo to nie turbina tylko elektryczny wentylator. W 4t może coś dać, np problemy z ustawieniem mieszanki paliwo/powietrze.
06-04-2014 12:45:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Bartosz. Offline
Znawca :F
*


Liczba postów: 387
Imię: Bartosz
Skąd: Polska
Pojazd: Inny
Post: #15
RE: Turbo ??
Mi tam działa link do tablicy,ale to jest gunwo,plastikowe na prąd.
Więcej da zmiana pojemności niż to prosto z chin Wink
06-04-2014 12:48:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Sierpień - kaziq

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Dellorto w ogarze 200 / j...
Ostatni post: seler1500
Dzisiaj 00:24:47
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 1677
Motorynka swap 110 cm3 i ...
Ostatni post: seler1500
Dzisiaj 00:22:48
» Odpowiedzi: 588
» Wyświetleń: 69430
Koła Romet Smyk
Ostatni post: zaz
Wczoraj 22:31:28
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 149
Romet Polo - bkrukl
Ostatni post: bkrukl
Wczoraj 20:54:04
» Odpowiedzi: 50
» Wyświetleń: 5480
Krucce do JAWA 50/SIMSON ...
Ostatni post: RaffZZR
Wczoraj 20:38:59
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 21
Majerana Ogarek stalowoni...
Ostatni post: Majerano
Wczoraj 18:45:57
» Odpowiedzi: 107
» Wyświetleń: 19640
ZZR Syrena i ZZR Ambasado...
Ostatni post: zaz
Wczoraj 17:03:50
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 573
Gaźnik Jawa 50
Ostatni post: TomaszM-k
Wczoraj 12:14:01
» Odpowiedzi: 30
» Wyświetleń: 4085
instrukcja do pony 301
Ostatni post: graczyk77
Wczoraj 12:06:59
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 255
Nowy nabytek w stajni -->...
Ostatni post: Whiskacz
Wczoraj 09:48:18
» Odpowiedzi: 54
» Wyświetleń: 5057
wsk 125 - akumulator
Ostatni post: Dawdzio
18-09-2019 22:45:27
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 63
Problem ze światłami
Ostatni post: Dj.bimo
18-09-2019 22:26:21
» Odpowiedzi: 11
» Wyświetleń: 865
ZZR/Romet Flaming i Karat
Ostatni post: RaszkoV
18-09-2019 20:45:56
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 54
Gdzie jest masa od zapłon...
Ostatni post: NoSeLatamTrochu
18-09-2019 20:19:23
» Odpowiedzi: 12
» Wyświetleń: 2443
Silnik 023 nie odpala
Ostatni post: NoSeLatamTrochu
18-09-2019 20:15:51
» Odpowiedzi: 20
» Wyświetleń: 762

Reklama