Cześć
Ktoś może z swojego oryginalnego Ogara 200 podesłać i zdjęcia jak powinny być fabrycznie podnóżki zamontowane? U mnie w pozycji 1 od strony wydechu za daleko wystaje cały element, a od strony kierowcy guma podnóżka chowa się pod silnikiem. Najbardziej logicznym montażem jest nr 2 - wówczas wygląda i działa to prawidłowo, jednak stopka hamulca za bardzo zahacza o blachę podnóżka.
Potrzebuje:
- wymiar tulejek w którym osadzony jest pręt hamulcowy z obu stron(średnica oraz długość)
- zdjęć jak fabrycznie stopka hamulca jest zamontowana wraz z podnóżkami
- orientacyjna długość pręta przechodzącego od silnika przez ramę aż do końca po stronie wydechu
Reszta zdjęć - montaż w 2 sposób, najbardziej logiczny dla mnie https://chlopcyrometowcy.pl/hosting/imag...290_2b.jpg https://chlopcyrometowcy.pl/hosting/imag...748_2c.jpg
I tutaj niezbędna fotka z fabrycznym osprzętem - jak była poprowadzona stopka hamulca oraz podnóżki? Bez tego nie ruszę dalej
Kupie przyczepkę PAV
Kupie ślimak prędkościomierza i kranik z epoki do Ogara 200 www.Greg92.PL
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 18:24:48 przez Lubiestaremoto.)
Dzisiaj 18:20:27
Reklama
Bob_Harley
Technik
Liczba postów: 610 Imię: Bob Skąd: Świętokrzyskie Pojazd: Romet Ogar 200
I tu się myślisz, pasuje w dwie strony. On nie jest symetryczny. Ja mam tak że od strony hamulca bardziej wystaje, raczej tak ma być i sam podnóżek pełni funkcję ogranicznika dla pedału, gdyby takowego nie było to regulacja przy kole nie miałaby większego sensu bo jedynie by regulowała wysokość, a w ten sposób się go naciąga
U Macieja ,,1000 piw i napraw" jest odcinek z fabrycznymi Ogarami gdzie dość dokładnie je pokazuje, powinno ci pomóc.
Dzisiaj 18:52:04
Lubiestaremoto
Tańczący z dwusuwami
Liczba postów: 92 Imię: Greg Skąd: Ostrów Wlk Pojazd: Inny
(Dzisiaj 18:34:37)Bob_Harley napisał(a): co to za kaszana? przeciez ten podnóżek pasuje tylko w jeden sposób, ja nawet jak kupiłem współczesny to pasował tak samo jak orginalny
TO jest współczesny podnóżek. W Ogarach 200 pasuje w obu stronach.
"to pasował tak samo jak orginalny" - czyli jak? Nie mam pojęcia jak był oryginalny poza sugestią wizualną. Znalazłem też fotki na tym forum gdzie 2 różnych ludzi robi renowację i każdy z nich założył inaczej. I tak jeżdżą
Na filmie "1000 piw i napraw" są założone również na 2 sposoby
Kupie przyczepkę PAV
Kupie ślimak prędkościomierza i kranik z epoki do Ogara 200 www.Greg92.PL
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 19:33:16 przez Lubiestaremoto.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.