| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Romet Jubilat 1977 rok by Popielaty
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Popielaty   Nowy

Liczba postów: 61
 Imię: Michał
 Pojazd: Inny

| 
			| Romet Jubilat 1977 rok by Popielaty 

Zauważyłem, że zaczynam tutaj spamować    Ostatnio w wątku z Traperem stwierdziłem, że nudzi mnie Jubilat, tak na przekór kupiłem Jubilata jedynkę, którego prezentuje poniżej. Jubilat wyprodukowany w 1977 roku, co ciekawe jest w oryginalnym lakierze, ma oryginalne Stomilowskie opony wraz z dętkami i jest zachowany ogólnie w bardzo dobrej kondycji. Jedyne jego minusy to urwane mocowanie bagażnika do ramy, bagażnik cały popękany i wykrzywiony, oraz zniszczone lampy przednia i tylna. Mam teraz dylemat co z nim zrobić, bo bagażnik i jego mocowanie będę musiał przyspawać, przez co w tamtym miejscu zniszczę oryginalny lakier. Z drugiej strony szkoda malować całego na nowo, skoro jest w tak dobrym stanie.  
Jubilat dołączył tym samym do mojej gwardii rowerów marki Romet, jednak pod choinkę trafi w ręce mojej dziewczyny, która zażyczyła sobie takiego składaka na sezon 2023. Dla niej Sokół, Flaming i Czajka są za małe i kopie kolanami w kierownicę       
Swoją drogą nie widziałem jeszcze Jubilata na przejrzystej naklejce, kojarzę albo szablon albo naklejkę srebrną ...

... A także, że miały naklejkę z kluczem francuskim.  
Klucze są w środku.

Wspomniany wcześniej nieszczęsny bagażnik. Nie wiem jak do tego doszło       
Póki co klasyka, mycie, smarowanie, czyszczenie, polerka. Co dalej nie wiem, a czasu do świąt mało....
			FSO 125p 1500 - 1985r.
 ZZR Ambasador - 1969r.
 ZZR Syrena - 1970r.
 Romet Karat - 1971r.
 Ural B-142 - 1973r.
 Romet Wigry - 1973r.
 Romet Sokół - 1973r.
 Romet Czajka - 1973r
 Romet Flaming - 1974r.
 Romet Traper - 1975r.
 Romet Jubilat - 1977r.
 Romet Jubilat - 1978r.
 Romet Pelikan Lux - 1980r.
 |  |  
	| 23-11-2022 16:15:34 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|