Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Zapraszamy na nasz oficjalny profil - facebook.com/ChlopcyRometowcy

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znikający prąd
Autor Wiadomość
tekem Offline
Nowy
*


Liczba postów: 6
Imię: tomasz
Skąd: krakow
Pojazd: Inny Romet
Post: #1
Znikający prąd
Witam
Panie i panowie mam problem po okresie zimowym mianowicie
Przekręcam stacyjkę i prąd jest wlaczam kierunki ,swiatla ,klakson i prad nadal jes natomiast jak naciskam hamulec ( obojętnie który) to prąd znika ( brak możliwości odpalenia )
Druga sprawa zauważyłem za co któryś raz jak zrobię taki myk to prąd jest i skuter odpala
A więc
Naciskam hamulec , potem dopiero przekręcam kluczyk I prąd jest ( ale to nie za każdym razem )
Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem o co chodzi
Proszę o pomoc gdzie szukać problemu
Z góry dziękuję
Romet maxi 125
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2022 17:00:11 przez tekem.)
05-02-2022 16:59:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
romek Online
You are T-ONE !
*


Liczba postów: 1,392
Imię: Marcin
Skąd: NOS
Pojazd: Romet Komar

Forumowy Garaż: 8
Post: #2
RE: Znikający prąd
Przede wszystkim gdzieś w czujnikach stopu jak i lampie tylnej. Odpiąć kable z jednego, drugiego czujnika, zobaczyć.
05-02-2022 17:50:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
tekem Offline
Nowy
*


Liczba postów: 6
Imię: tomasz
Skąd: krakow
Pojazd: Inny Romet
Post: #3
Znikający prąd
Dziękuję za sugestie ,ewentualnie szukać jeszcze gdzieś indziej?
Zauważyłem jeszcze ze jak cofnę kluczyk do pozycji zero potem na zapłon to prąd wraca ,ale też nie za każdym razem
07-02-2022 09:49:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Romet Ogar 200 Spacemana1...
Ostatni post: Spaceman164
Dzisiaj 10:11:29
» Odpowiedzi: 82
» Wyświetleń: 3499
Parę pytań odnośnie 50t1
Ostatni post: romek
Dzisiaj 09:03:17
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 4894
Dezamet 755 Motorydwan.
Ostatni post: jacomoto
Dzisiaj 03:13:18
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 271
Komar 4, 2338 - kolejny ...
Ostatni post: jacomoto
Dzisiaj 03:07:30
» Odpowiedzi: 9
» Wyświetleń: 309
Szprychy do koła Romet Og...
Ostatni post: Bob_Harley
Dzisiaj 02:05:19
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 32
Pytanko do rowerowcow Rom...
Ostatni post: Debesta
Dzisiaj 00:37:22
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 63
Romet Zenit 89 rok probl...
Ostatni post: zaz
Dzisiaj 00:29:08
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 20
Silnik 023 - Membrana
Ostatni post: Debesta
Dzisiaj 00:25:43
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 59
Osmala świecę komar gaźni...
Ostatni post: Kacper_R
Dzisiaj 00:03:02
» Odpowiedzi: 14
» Wyświetleń: 216
[019] + K60B pytanie o f...
Ostatni post: Maka_91
Dzisiaj 00:02:55
» Odpowiedzi: 29
» Wyświetleń: 258
Znaleziska złomowe
Ostatni post: Dawdzio
Wczoraj 23:34:53
» Odpowiedzi: 2916
» Wyświetleń: 889174
Katalog części 50 T1 / De...
Ostatni post: tramwajarz
Wczoraj 21:20:10
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 6583
Witam
Ostatni post: romek
Wczoraj 20:49:35
» Odpowiedzi: 10
» Wyświetleń: 717
Problem z Simson S51
Ostatni post: jubilat1977
Wczoraj 20:23:18
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 220
126elx z OLX, czyli pamią...
Ostatni post: Quake96
Wczoraj 11:37:01
» Odpowiedzi: 15
» Wyświetleń: 1826

Reklama