| 

Ocena wątku: 

0 głosów - 0 średnio12345 

| 
					Podczas kopniaka rzyga olejem komar2351
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Norweski Zomowiec   Mechanik

Liczba postów: 1,903
 Imię: Marcin
 Pojazd: Inny

| 
			| RE: Podczas kopniaka rzyga olejem komar2351 

Możliwe, że puścił oring w karterze, na wałku startera. Spoko, też mi niedawno puścił
 Mi niewiele przepuszcza, to na szybko uszczelniłem sznurkiem azbestowym posmarowany silikonem wałek, zaciśnięty został osłoną sprężyny, na koniec dodatkowa podkładką zaciskająca wszystko i seger, Sugeruje także zrobić mini dziurkę w korku, aby odpowietrzała się skrzynia. Może nie ma ujścia i wywala wałkiem. Ja tak zrobiłem i na razie jest spoko - mimo to i tak trzeba w przyszłości rozbierać silnik, aby dotrzeć do tego oringu. Aby do tego już nie dochodziło, rozważam wsadzenie simmeringu do środka, na wałek
 |  |  
	| 08-04-2021 08:25:56 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| piotrusekk   Nowy

Liczba postów: 11
 Imię: Tomasz
 Pojazd: Romet Komar

| 
			| RE: Podczas kopniaka rzyga olejem komar2351 

(08-04-2021 20:18:55)romek napisał(a):  Na razie nie rozpolawiaj jak nie jesteś pewien czy jest potrzeba. To nie jest tak że można sobie rozbierać ile chcesz bo wszystko się niszczy i potem są takie problemy. Ja też miałem ostatnio taki problem po remoncie, dodatkowo założyłem tłumik nieco przerobiony to po chwili gazowania wszystko za motorynka było w oleju, a z kolanka aż kąpało. Wymiana tłumika na normalny, gaznika, ogarnięcie zapłonu, rozrobienie czysta benzyna i nic nie leci 
Właśnie złożyłem silnik , wymieniłem wszystkie smieringi , nie rozpoławiałem go i mogę powiedzieć ze udalo sie , jest pięknie , nie ma ani kapki oleju !! , teraz chyba będę musiał teraz ustawić zapłon, choć pracuje poprawnie silnik .
			 |  |  
	| 08-04-2021 22:01:06 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|