Stajnia Bola
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz

Liczba postów: 1,019
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Stajnia Bola
Dzisiaj po serwisie wyjechał bliźniak mojego bandziora, gaźniki, zawory, olej, filtry, płyny hamulcowe, przegląd ogólny, no i mycie, sprzęt przygotowany do sezonu na 110%, a klient zadowolony. Ja jednak ciągle mam jakąś nieodpartą ochotę grzebać przy starych sprzętach, ciągle myślę nad zapłonem w moim romecie, zrobić go na ludzi, tyle że szkoda mi uziemiać mojego sprzęta wyciągając z niego silnik, oraz zajmować sobie miejsce w warsztacie rozebranym rometem. Myślę czy nie kupić eksperymentalnych karterów do pasowania zapłonu, a może w przyszłości jakichś innych patentów
oczywiście nie dodałem zdjęcia
Kanał: @rooster_works
Instagram: @bartosz.217
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2024 23:13:59 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
22-03-2024 23:12:43 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz

|
Romet sprzedany, bandit prawie też, powoli leczę się z romeciarstwa, jakoś jak zacząłem robić te silniki na usługi, to mi się odechciało na to patrzeć, a i mały romet dla mnie jest, przyjemność z jazdy jest, ale polecieć gdzieś w dalszą trasę to już niestety lekka męka, sentyment pozostaje, ale trzeba iść do przodu i znaleźć nieco większy obiekt porządania, obecnie mam na wykończeniu wsk 125, ale rozglądam się nieustannie za etz 250.
|
|
11-10-2024 00:04:07 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz

|
Siemanko, założyłem sobie takiego instagrama warsztatowego @rooster.proworks, będę tam chciał wrzucać jakieś fotki z prac, lub innych ciekawych rzeczy, będę wdzięczny za każdą obserwację, bo początki są trudne, dopiero zaczynam w tym temacie i będę chciał profil rozwijać w każdej wolnej chwili.
dla ciekawych, nazwa rooster works wzięła się od kogucik garage, grupa kogucik spie*dolił i ucik, tak prześmiewczo z kolegami zawsze nazywaliśmy naszą grupę majsterkowiczów no i tak zostało od lat, a works, bardziej mi pasowało niż garage.
|
|
17-01-2025 23:19:15 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz

|
No dobra wytrzymałem jakieś 8 miesięcy bez jazdy jawkami i rometami, tak mnie naszło i wygrzebałem ze stodoły kaczkę, chciałem ją byle jak sklecić aby odpalała i koła się kręciły, no ale po zrzuceniu głowicy cylinder cały zgnity, no to nic szybko rozbiorę silnik, zrobię co trzeba, składam i ganiam, no ale jak już tak rozebrałem wymyłem, no to żeby drugi raz tego nie robić stwierdziłem że silnik to zrobię porządnie, no i w ten oto sposób jawka stoi już tydzień rozebrana w oczekiwaniu na części, znaczy silnik złożony ale czekam na cylinder ze szlifu. No i zamiast groszy to już prawie tysiąc polskich złotych wciągnęła. No ale nic, w międzyczasie wyklepałem, poprostowałem i troche pospawałem blachy.
Jeszcze Jeden temat, ktoś wie dlaczego przy zębatce zdawczej łańcuch tak wydarł karter? jak to rozbierałem to cały simmering był wycięty no i karter objechany jak na zdjęciu, czy to przez zębatkę 11z? Tulejka na miejscu była.
https://imgur.com/a/SO1MSIr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2025 11:01:59 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
05-08-2025 11:01:49 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz

|
nie chciałem już tego napawać, od segera do wierzchu zostało około 5mm, uszczelniacz ma 7, wkleiłem go dla pewności na masę, no ale wolał bym żeby sytuacja się nie powtórzyła, faktycznie zerknę na ten łańcuch, no i zębatki zamówiłem 12 oraz 13, zobaczymy czy mnie 13 pociągnie
tu jeszcze fotka jawki, dziad totalny, ale chyba zrobię ją tak żeby mechanicznie śmigała na 110%, a z wyglądu będzie taki rat style
https://imgur.com/a/3ydN6Bu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2025 00:28:37 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
06-08-2025 00:25:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|