| 

| 

Problem rejestracji komara, z papierami i UM K/S

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Babcia102 

Nowy 

Liczba postów: 16 
Imię: Szymon 
Pojazd: Romet Komar 

| 

RE: Problem rejestracji komara, z papierami i UM K/S 

|  

| 

| 27-04-2021 23:10:22 | 

| 

| 

Dawdzio 

Hold my mustache! 

Liczba postów: 2,661 
Imię: Dawid 
Pojazd: Inny Romet 

| 

I właśnie to mi się nie zgadzało. Masz "Potwierdzenie zgłoszenia do rejestru". To nie jest dowód, ale jako potwierdzenie własności się nadaje. U siebie, z jedną umową, zarejestrowałem tak Komara bez problemu. Najpierw tymczasowe, przegląd i ustalanie danych, a później odbiór stałych numerów i dowodu. Tato jeszcze musiał do tego dodać jedną wizytę, bo mieli problem ze znalezieniem moplika w starych bazach. Dwie umowy to nie utrudnienie, ot pośrednik pomiędzy wami. 

Skoro nie chcą zrobić tego co powinni to zostaje standardowa droga walki z urzędniczym betonem. 
Musisz upierać się przy swoim w swoim urzędzie. A jak nie to pisemna odmowa z podaniem przyczyny. Dokładnie Ci nie napiszę, bo jeszcze nie miałem okazji, ale łatwo znaleźć takie przypadki w internecie.

Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.

|  

| 

| 28-04-2021 00:04:40 | 

| 

| 

Babcia102 

Nowy 

Liczba postów: 16 
Imię: Szymon 
Pojazd: Romet Komar 

| 

No tak jest wybór , ze względu , na to że mam ,,papiery " przyjedzie ktoś Pzmotu i zrobi resztę ustaleń i sprawa skończy się na 1 orzeczeniu, ale cena będzie ok. 2,5x drozsza 
Tak ogółem na zabytek jest o wiele więcej przywilejów.  
Jak to Pan po drugiej stronie wyjaśnił unikatem może być ,,papa mobile" czyli unikatowy na skalę światową . Ale zastrzegł ,że oczywiście może zrobić na unikat. 
Ja w tej chwili  sam nie wiem co myśleć ,mając syna 7 lat, cały czas mówi ,,jedziemy komarem tym zabytkiem" czy to nie jest słuszna droga. 
Proszę o opinie was czy ,to aby polskie społeczeństwonstwo nie jest źle nastawione do ,, żółtych bach" a tak naprawdę to przywilej.

|  

| 

| 29-04-2021 22:13:46 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|