| 

| 

Motorower bez dokumentów - pisać umowę?

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Odrestaurator 

Majster 

Liczba postów: 3,256 
Imię: Szymon 
Pojazd: Inny 

| 

RE: Motorower bez dokumentów - pisać umowę? 

Ja bym nic nie spisywał - nie znasz przeszłości, jeszcze wyjdzie że kradziony kiedyś był i co wtedy? albo ktoś ma z niego papiery, i nabił sobie jego numery na inną ramę, a potem ktoś kto od Ciebie kupi tego komara będzie chciał zarejestrować go na zabytek i wyjdą dwa z takimi samymi numerami, mogą być jaja.  
Skoro komar nie ma żadnego właściciela, to ten kto go kupi może sobie spisać umowę z kim chce, znajomym lub kimś z rodziny kto na to pójdzie. 
Na twoim miejscu bym nic nie spisywał, ja zawsze tak robię (bo handluję tym i mam często ramy lub całe pojazdy bez dokumentów), ludzie czasem pytają czy spiszę umowę, od razu mówię że nie, bo ja go nabyłem legalnie ale co się z nim kiedyś działo i gdzie są papiery to nie wiem. 

A tak jesteś czysty, nigdzie nie widniejesz, nie masz żadnych powiązań z tym pojazdem. Wiem że to chamskie ale gdyby coś wyszło zawsze możesz powiedzieć coś w stylu "Chłopie, ja ci coś sprzedałem?..." i nikt ci nic nie może udowodnić. 

Spokojnie i bez spisywania umów go sprzedasz, są takie czasy że nie opędzisz się od chętnych.

Mój Simson 

YT: POLMOZBYT

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2021 01:04:16 przez Odrestaurator.)

|  

| 

| 07-01-2021 00:59:10 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|