Mój nowy Ogar
|
Autor |
Wiadomość |
Rometowiec14
Romeciarz na całego
Liczba postów: 265
Imię: Wiktor
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Mój nowy Ogar
Siamanko!
Dzisiaj stałem się posiadaczem kolejnego ogara model 200. Ogara kupiłem w Baranowie Sandomierskim od prawie 70 letniego pana, który ma ule z pszczołami . Dowiedziałem się o nim dość nietypową drogą. Mój tata pracuje w firmie ubezpieczeniowej. 3 lata temu przyszedł do niego właśnie ten pan i mówił, że coś tam ma w garażu. Ja jeszcze się nie interesowałem motocyklami, więc nic mi o tym nie mówił. Tydzień temu pan spytał się go czy chce tego ogara. Nie jeździł nim od ok. 10 lat i chciał się go pozbyć bo zagracał mu garaż. No to dzisiaj szybki telefon, mówi, że możemy przyjechać. No to do wujka po przyczepkę i lecim na Baranów . Na miejscu zaprowadził nas do garażu. Otwiera go, a tam ogar w świetnym stanie . Pytam się czy jakieś problemy w silniku były, mówi, że chciał go kiedyś odpalić ale nie odpalił i ,że pasuje cały rozebrać i przeglądnąć. Wyciągam go i ładuję na przyczepkę. Tata ogarnia umowę i kupujemy go za 100 zł bo właściciel chciał oddać po złomowej cenie. Przyjechaliśmy do domu, postawiłem ogara i patrzę czy jest iskra, jest . Chciałem przepłukać bak, zaglądam, a tam od groma rdzy , ale wymieniłem baki od niebieskiego i siedzi. Później wyczyściłem cały gaźnik w benzynie, poskładałem i zabieram się za odpalanie. Przelałem gaźnik, odpalił za 2 kopnięciem . Tylko jest taki problem, że łapie od razu najwyższe obroty jakie się da . Regulacja gaźnika nie pomogła nic. Chciałem z pycha, ale jak dodam gazu to gaśnie zaraz. Powiecie mi co robić? W silnikach 223 jestem trochę zielony, ale obstawiam simmerka od strony zapłonu. Przepustnica się nie blokuje jak by co.
Zapomniałem jeszcze dodać, że ogar jest z papierami .
Tutaj zapodaję zdjęcia:
On do zdjęć wygląda jak czerwony, ale to jest pomarańczowy kolor tzw. czerwień meksykańska.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2017 22:55:46 przez Rometowiec14.)
|
|
16-08-2017 22:54:29 |
|
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 968
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
16-08-2017 23:35:39 |
|
|
Pablo z Garażu
Pogromca korozji :D
Liczba postów: 166
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
|
17-08-2017 09:30:27 |
|
1 osoba postawiła piwo Pablo z Garażu za ten post:1 osoba postawiła piwo Pablo z Garażu za ten post.
Rafku (08-18-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|