witam wszystkich milusio
|
Autor |
Wiadomość |
angelfas
Banned
Liczba postów: 1
Imię: Angela
Pojazd: Inny
|
RE: witam wszystkich milusio
Witam serdecznie na forum
Notatka od , 05-07-2017 00:02:08
Użytkownik zbanowany za multikonto.
|
|
|
04-07-2017 21:57:11 |
|
|
Romecik1234
Romet go opamiętał :D
Liczba postów: 170
Imię: Kamil
Pojazd: Romet 2375
|
|
04-07-2017 22:30:49 |
|
|
Olivander
.
Liczba postów: 22
Imię: To
Pojazd: Inny Romet
|
(04-07-2017 22:25:00)rafi555 napisał(a): siemka jak to robisz rowery ?
O, ktoś odpisał. Hejka wszystkim. I moc Mocy :-)
A zwyczajnie. Nie jestem motocyklistą, jak tu wielu, ani kustoszem post-soc-badziewia. Ale jestem rowerzystą, to ważna część mnie. Czasem potrzebne jest coś. np. szosa-tandem do wożenia dziecka, zarażenia go prędkością. W sklepie takiego nie kupisz, z sieci nie sprowadzisz. Wtedy nie umiałem spawać, ale umiałem trochę laminować. Weź ścinki maty, tkaniny, epoksydu, rób po jednej rurze na posiedzenie w zimowe wieczory (trzeba dobę na kaloryferze by żywica związała). Do tego wiosną dobierz koła, przerób jak trzeba osprzęt i masz. Łamie się, naprawiasz, wzmacniasz, ale drugiego takiego nie ma. Albo potrzeba kogoś stareńkiego wozić często na krótkiej, ale zakorkowanej trasie (fura i motur z wózkiem - odpadają). Ale jest trasa altentywna przez park z wąskimi furtkami. W sieci bzdury, w sklepach syf z super-metką. W Castoramie kup rury, w domu flexą, inwertorem, śrubokrętem itd w parę godzin robisz nieudany model. Ale coś tam w nim się udało, więc przerabiasz. Po kilku dniach, odcinaniach, dospawaniach, po kilku złamanych osich napędowych, powstaje coś, co jest może brzydkie, ale jeździ drugi rok, w zimie w lecie, prawie co dzień. Albo wpadasz w sieci na totalnie odjazdowo prostą konstrukcję, Ingo Bike. W sprzedaży są, z eBay, cena urywa dupę, a to "konstrukcja cepa". Po tygodniu obsesja zaprowadza cię do garażu. Na drugi dzień jeżdżenia masz dość tej śmiesznej, ale niepraktycznej zabawki. Ląduje w piwnicy, kanibalizujesz części. Ale w razie potrzeby złożysz i masz.
Taniej jest zarobić i kupić. Ale "tzw. oni" zawsze chcą sprzedać rzeczy, których nie chcę, a nie zawsze chcą sprzedać te, które chcę. Wynajęty robol zrobi prawie wszystko lepiej niż ja... ale nie dokładnie to, co chcę, nie za pieniądze, jakie jestem skłonny dać. A "expertów za darmola" obserwuj w moim drugim wątku. "Paanie, to się tak nieeeda... Dlaczego nie?! Bo nie." Nie mam zen do takich sytuacji, wolę sam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2017 04:36:32 przez Quake96.)
|
|
05-07-2017 01:33:39 |
|
|
Olivander
.
Liczba postów: 22
Imię: To
Pojazd: Inny Romet
|
>Śmiesznie się musi na tym jeździć jak tak się buja góra-dół
Śmiesznie?! Ba! Lepiej obdarowane kobiety wyglądają na tym epicko, tańce irlandzkie mogą się schować, powodują wypadki zagapionych kierowców, czysta poezja. Powstał zresztą film, komedia, pastiż westernu, z jego udziałem, warto pogooglać. Producenci przejechali się ponoć oryginałem z Chicago do Miami, ale ja wymiękałem po kilkuset metrach, pewnie mój jest gorszy niż oryginał. A pod górkę nie pociągnął wcale. Ale profesjonalnie zrobiona replika od http://www.rowerynietypowe.pl nie okazała się wcale lepsza, niż moja.
|
|
05-07-2017 16:30:34 |
|
|
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2017 18:12:25 przez Rafku.)
|
|
05-07-2017 18:12:11 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Rafku za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Rafku za ten post.
Majerano (07-05-2017), rafi555 (07-05-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|