Znów ja. Niedługo koniec remontu
Charta więc szykuję się do Komara. Mianowicie przywrócenie życia silnikowi - pierwsze co będę robił, a reszta to sprawa wyglądu. Zastanawiam się jaki lakier mu dać. Osłony gaźnika na 100% czarne. Bak, osłona łańcucha, rama, błotniki na czerwono i tutaj mam pytanie lepiej na mat czy metalic? Oczywiście sposób malowania to druga sprawa, bo myślałem nad spray'em, ale mam wujka lakiernika i może pożyczy mi pistolet ( sprężarkę mam ). Który sposób lepszy dla mnie ( w lakierowaniu jestem średnio doświadczony ). Następną komplikacją jest chrom. Chciałbym pochromować obręcze felg, kolanko z wydechem, obręcz lampy przedniej i szprychy. Kartery, kapy, pedała, głowicę i cylinder myślę wypolerować. Teraz co z kierownicą, nóżką, tylnymi amorami, dźwigienkami. Lusterka kupię chromowane okrągłe z lewej i z prawej. Z boku naklejka KOMAR. I jeszcze gdzieś forumowe naklejki by mi się przydało wcisnąć. Jakieś nowe obicie siedzenia, opony, dętki i dzwoneczek trzeba do ładu doprowadzić. Ile to mniej więcej wyniesie mnie? Planuję trochę pieniędzy i czasu włożyć w niego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2012 10:45:07 przez Tomasso94.)
Chyba że tak , a co do kosztów to zależy czy chcesz to zrobić raz a porządnie , czy tylko tak aby ładnie wyglądał .Dzwonek oryginalny romet ja ostatnio kupiłem na allegro za 11 z przesyłką w stanie idealnym
To jak porządnie to same części mogą nawet Cię wynieść 900zł jak nie lepiej .Ja za same części do swojego kadeta dałem ponad 900zł tyle że lakierowanie i lakier miałem za darmo , czyli więcej mogło mnie to wynieść .
Zależy też co masz do remontu i w jakim stanie wszystko jest , być może trzeba tylko wyczyścić i ew. pomalować itp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2012 22:08:07 przez kadetmen.)
Szprych nie chromuje się- ze względów wytrzymałościowych dużo lepszy jest ocynk. A co do lakieru, ani to ani to. Proponowałbym oryginalny połysk. Lusterko moim zdaniem lepsze byłoby oryginalne, ale rób jak uważasz.
silniki mam 2 na części, piaskował będę sam, nanosił podkład i lakier ja z drobną ewentualną pomocą, lakier bede miał tak czy tak za pół ceny jak nie za free, większość elementów będzie odnawianych, a to czego nie można odnowić to się kupi ( dokładniejsze info podam jak go rozbiorę, zgnite nic nie jest jest w większej części kompletny
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.