Ocena wątku:
- 4 głosów - 4.5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wigry 2 '76 PawelBike
|
Autor |
Wiadomość |
PawełBike
Uczeń mistrzów prowizorki
Liczba postów: 479
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Wigry 2 '76 PawelBike
Powoli powoli bo się *****
Puki co jest dokładnie jak miało być. Znalazłem jeszcze 2 koła, 1 obręcz idealna- zapleciona, 2 niestety do kosza. Czyli brak mi jeszcze 1 obręczy, tylnego światełka na trójkąt, korby z pedałami, gumek do przelotek kabla, działającego dzwonka, i może ale nie koniecznie gripów i innego odblasku.
http://chlopcyrometowcy.pl/hosting/imgs/...853067.JPG
Po nowym roku przyszły małe cukiereczki, nakładka do 2, biały odblask do 3 i kiedyś do wykorzystania pół przezroczyste.
http://chlopcyrometowcy.pl/hosting/imgs/...853069.JPG
JEszcze myślę jak zrobić błotniki, na próbę tylny teraz jest tzw "szczotkowane aluminium" a przedni wypolerowany, na razie mi tylny odpowiada ale jeszcze pomyśle jak to na kołach ustanie.
A i pytanko do znawców, na zacisk sztycy i mostka mają być plastikowe motylki, zwykłe śruby czy dźwignie z otworem nie na wylot?
Dziesiątki rowerów romet, niezliczone ilości innych, 4 motorowery, 1 motocykl, a zapał nadal nie ustaje...
|
|
17-01-2015 12:09:20 |
|
5 użytkowników postawiło piwo PawełBike za ten post:5 użytkowników postawiło piwo PawełBike za ten post.
misiql (01-17-2015), mz1 (01-17-2015), Pinio (01-17-2015), Sołtys (01-17-2015), Wigrus (01-17-2015)
|
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
Kawał dobrej roboty, chłopie!
Wygląda naprawdę fantastycznie! Moja ulubiona odmiana Wigry w ulubionym kolorze!
Jest wspaniały!
Trzymam kciuki za dalsze postępy w pracach!
(17-01-2015 12:09:20)PawełBike napisał(a): A i pytanko do znawców, na zacisk sztycy i mostka mają być plastikowe motylki, zwykłe śruby czy dźwignie z otworem nie na wylot?
W Wigry 2 plastikowe motylki.
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
|
|
17-01-2015 12:29:11 |
|
|
PawełBike
|
Załatwiłem sobie dzisiaj kpl kół za darmo, wziełem je głównie ze względu iż tylna piasta była na kalamitke i nie miałą wybitego rocznika, a obreczę były pomalowane farbą olejną która sama odpadała. Teoretycznie są w dobrym stanie, ale mają pare mocniejszych wżerów, najwyżej do jakiegoś bardziej zniszczonego roweru kiedyś się zdadzą.
I jeszcze pytanie do ludzi, wszystkie korby starego typu (czyt ramiona bardziej kanciaste, wręcz prostokątne nie tak jak nowe) które miałem miały takie jakby wżery ale bez rdzy, takjakby kijowo były przygotowane do glawernizacji. Da się takie jeszcze wyrwać z dobrym chromem, czy poprostu te doczyścić? Tak to wygląda:
Dziesiątki rowerów romet, niezliczone ilości innych, 4 motorowery, 1 motocykl, a zapał nadal nie ustaje...
|
|
23-01-2015 20:21:05 |
|
|
ArcziManYea
Zdemotywowany...
Liczba postów: 722
Imię: Artur
Pojazd: Romet Komar
|
|
|
07-03-2015 01:01:02 |
|
|
PawełBike
|
|
|
10-05-2015 14:53:37 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|