Ubezpieczenie oc
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Ubezpieczenie oc
A tam warto by przerejestrować. Szkoda kasy.
Piszesz umowę z mamą, tak żeby była współwłaścicielką. OC najlepiej żeby wykupiła ona na siebie, ale Ty masz być jako współwłaściciel pojazdu - liczą potencjalne zniżki Twojej mamy, dodają delikatnie zwyżki za Twój wiek ( i niech ktoś Ci powie że stara d.. jesteś, to masz dowód, że to nie jest prawda ), ale bonusem jest to że sumaryczna kwota OC jest niższa niż w indywidualnym podejściu, no i Tobie lecą zniżki, 10%/rok.
Umowę wozisz ze sobą, ale w razie kontroli policji pod żadnym pozorem nie pokazuj policjantowi, bo przez swoją nadgorliwość zabierze dowód właśnie przez to, że pojazd jest nieprzerejestrowany, bo państwo jest pazerne na Twoje złotówki na każdym kroku.
Tak właśnie mam ze 125p i Jawą, z ojcem 'kupiliśmy', OC wykupuje on, ale przy wykupywaniu zaznacza, że pojazd ma współwłaściciela, czyli mnie. Mniej muszę bulić niż samemu, no i już mam ze 40% zniżek chyba... A ile umów na te pojazdy mam... No sporo mam, na jawę w szczególności .
|
|
04-10-2014 20:17:16 |
|
1 osoba postawiła piwo jurek_j za ten post:1 osoba postawiła piwo jurek_j za ten post.
Motorowerzystka (10-04-2014)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|