Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wigry 5 '80
|
Autor |
Wiadomość |
ArcziManYea
Zdemotywowany...
Liczba postów: 722
Imię: Artur
Pojazd: Romet Komar
|
Romet Wigry 5 '80
Cześć wam drodzy rometowcy-rowerowcy. Postanowiłem, że wydam trochę kasy na moją pasję więc wystawiłem ogłoszenie w lokalnej gazecie o treści "Składaki Polskie. Sprawne i kompletne" Odzew był jak zwykle mały aż do wczorajszego telefonu. W godzinach obiadowych zadzwoniła do mnie pani twierdząca, że ma coś co powinno mnie zainteresować. Popytałem trochę i z tego co zrozumiałem to: Pani ma czerwonego (czerwony to on raczej nie jest) składaka w stanie idealnym, kompletem lampek i chorągiewką na bagażniku. Zainteresowało mnie to bardzo więc dzisiaj wyjechałem z tatą obejrzeć budowę pod Wrocławiem a potem pojechaliśmy do miejscowości Łąki za Sułowem w którym kupiłem moje dwie trójki.
Jadąc w głowie liczyłem albo na wigry 5 albo jubilata. Na moje szczęście okazało się, że to piątka.
Gdy dojechaliśmy na miejsce i znaleźliśmy odpowiedni dom zza gęstej trawy wystawała lampka rometa i coś żółtego. Cóż widocznie pani która dzwoniła okazała się daltonistką Mniejsza o to. Wysiadłem z auta i przywitałem się z czekającym na nas panem. Nie był zbytnio rozmowny. Pokazał mi składaka a ja szepnąłem tacie na ucho, że bierzemy bez względu na cenę bo jest idealny. Pan zażyczył sobie za niego 80zł potargowałem się i dałem 70zł myślę, że warto. Dzisiaj zrobiłem mu tylko zdjęcia. Kwestię techniczną dopełnię jutro, bo dzisiaj nie mam już sił na nic a poza tym pada deszcz.
Rower pochodzi z roku '80, ma malowane (nie chromowane) koła.
Przejechać też się nie mogę bo ktoś założył mu za wielkie opony.
Spokojnie, dostałem Antylopki
Więc łapcie kilka fotek na szybko:
Czy kierownica jest malowana oryginalnie czy to srebrzanka? bo pod spodem jest chrom.
Ps. Wnusiu szykuj portfel bo wleci Ci do niego trochę kaski
|
|
28-07-2014 19:03:21 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
28-07-2014 19:13:17 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
ArcziManYea (07-28-2014)
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
28-07-2014 20:22:22 |
|
|