Romet 2350? (S38)
|
Autor |
Wiadomość |
kokosek
Минск 125
Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
Romet 2350? (S38)
Witam w dzisiejszym dniu zakupiłem nowy motorek
Z tego co się orientuję choć miałem bardzo mało czasu jest to Komar 2350 z silnikiem S38, Silnik puki co na chodzie nie jest, ma iskrę lecz po 15 minutowym zastanowieniu nie wiem dlaczego nie pali ani nie prycha...
Więcej czasu nie miałem by zostać na działce i zrobiło się ciemno
oto Zdjęcia Uwaga jest Czerowny Lakier!!
http://imageshack.us/photo/my-images/547/mkbz.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/28/1efg.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/819/pti1.jpg/
Od Piątku być może zacznę nad nim pracować puki co celem jest postawienie silnika na nogi
Oczywiście manetki pancerze linki wszystko do wymiany
Biegi w manetce (do wymiany + brak luzu)
Gaz do wymiany
Hamulec przedni do zrobienia tylni do poprawienia
No i umyć go trochę narazię
Uwaga co najlepsze brałem za 200zł w ciemno!!!! nie wiedziałem co biorę nie widziałem go Ma Dokumenty !!! Silnik zgadza się z Dokumetami wraz z ramą!! Opyłało się?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2013 21:17:17 przez kokosek.)
|
|
26-09-2013 21:12:16 |
|
|
MIREK.M2
Technik
Liczba postów: 896
Imię: Mirek
Pojazd: Romet Pony
|
|
27-09-2013 19:06:00 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
RE: Romet 2350? (S38)
No i po krótkiej przerwie udało mi się dziś uruchomić Silnik
Wymieniłem Magneto/Przerywacz(platynka) i jakby tego było mało Pali z kopa Co prawda nasiedziałem się od 10 rano do 16...
O to zdjęcia z dziś
No i po krótkiej przerwie udało mi się dziś uruchomić Silnik
Wymieniłem Magneto/Przerywacz(platynka) i jakby tego było mało Pali z kopa Co prawda nasiedziałem się od 10 rano do 16...
O to zdjęcia z dziś
I Zdjęcia z bliskim Bratem (Od którego dostał Magneto a co dziwne jego Magneto działa na tym 2)
Teraz gdy tylko będę miał troszkę czasu zamierzam wymienić Manetki, Poprawić bęben hamulca (dziwnie założony) Umyć go! Udrożnić oraz wymienić wydech.
Co do dokumentów wymyśliłem że przypadkiem zagubiłem (dadzą nowy z nr ramy i ewentualnie przebijamy a potem zobaczymy)
Tak będę chciał zrobić oryginał
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2013 17:24:57 przez kokosek.)
|
|
29-09-2013 17:19:51 |
|
|
kokosek
Минск 125
|
RE: Romet 2350? (S38)
Ponawiam. Ostanio był troszkę w rozsypce w silniku poszedł kosz sprzegłowy.. i następne jego złożenie było bardzo rozciągnięte w czasie z braku informacji o podkładce dystansowej, ale wczoraj udało mi się go zrobić lecz po przejechaniu się znów padł ;/ tym razem nie wiem
ale wiem jedno ten składak zee mną zostanie i najwyrazniej będzie miał kupioną rame od kadeta (PW) z papierem!
a do tej T-1 Postaram się znaleść silnik
Prócz tego załatwiłem lakiernika lecz nie wiem czy pomaluje mi 1 czy dwa motorki i chyba jednego pomaluje spray'em tylko nie wiem czy mam takie zdolności
Jakby tego było mało czeka mnie mój pierwszy remont silnika niestety w moim głównym motorku cos wali podczas pracy i jest to nie pokojące
|
|
15-10-2013 09:58:09 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|