SKAN TABLICY :)
|
Autor |
Wiadomość |
grzesiek.r
Diagnosta
Liczba postów: 157
Imię: Grzesiek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: SKAN TABLICY :)
(22-03-2013 23:45:04)Błażej napisał(a): Ej Grzesiek. R, ale autor tematu chce zrobić przegląd aby motor zarejestrować bo kupił już bez tablicy, więc o jakim wyrabianiu wtórnika mówisz ?
Przepraszam nie doczytałem
W takim przypadku idzie do wydziału komunikacji pobiera pozwolenie czasowe, czyli tablice próbne ( czerwone ) za 62 zł, robi przegląd i po problemie.
W zeszłym roku kilka starych motorków tak przechodziło u mnie przegląd, po zagubieniu starych zielonych tablic.
Jeżeli poprzedni właściciel nie wyrejestrował go jeszcze z siebie, to może tamten pójść po wtórnik, to było by najtańsze rozwiązanie.
|
|
23-03-2013 00:03:32 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
23-03-2013 12:39:52 |
|
1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post:1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post.
Rudy102 (03-24-2013)
|
grzesiek.r
Diagnosta
Liczba postów: 157
Imię: Grzesiek
Pojazd: Romet Chart
|
(23-03-2013 12:39:52)Tomasso94 napisał(a): Grzesiek, czy czasem ta Twoja stacja z Bolesławca to nie ta stacja gdzie płacisz 98 zł nawet jeśli fura nie przejdzie przeglądu? Coś mi się o uszy obiło w tym temacie
Widzę żę odrobiłeś zadanie domowe, ale tylko takie postępowanie, jest zgodne z prawem o ruchu drogowym i pozostałymi ustawami dotyczącymi tego tematu. Nie płacisz za pieczątkę tylko za przegląd, a jeżeli wychodzi wynik negatywny też trzeba zapłacić, diagnosta nie ma prawnej możliwości wypuścić auta bez prawnego określenia wyniku badania.
Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 7 września 2012
paragraf 6 punkt 2 podpunkt 2
(23-03-2013 13:00:21)Semmao napisał(a): (23-03-2013 11:15:35)grzesiek.r napisał(a): Może i bzdura, ale zgodna z prawem.
W mojej okolicy innego wyjścia nie ma.
A ja nadal twierdzę, że można sprawę załatwić zgodnie z prawem i bez tablicy.
Podaj podstawę prawną na której opierasz swoją tezę.
Bo chyba nie jesteś diagnostą ani pracownikiem Wydziału Komunikacji .
Więcej głosu w tej sprawie nie bedę zabierał, bo chciałem pomóc, a wyszedł chałas o nic i w dodatku kilku diagnostów przez te wasze gadki mogło by mieć problemy, jezeli macie takie mozliwości to Panowie o nich się tak głośno nie mówi.
|
|
23-03-2013 19:59:30 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Hehe zgadłem Niedawno właśnie szukając w internecie informacji trafiłem na wątek właśnie o pewnej SKP w Bolesławcu, którą wszyscy radzą omijać szerokim, bardzo szerokim łukiem Jako jedyna z nielicznych nie przepuszczają za głupią przepaloną żarówkę, biorą opłatę za przegląd, zabierają dowód i jeszcze wręczają to iluś tam dniowe pozwolenie dopuszczenia do ruchu do czasu naprawy i każą jeszcze przyjeżdżać do siebie na kolejny przegląd aby znów kogoś "oblać". Zdarzało się nawet odsyłanie dowodów rej. do WK, i z 98 złotych robiło się grubo ponad 300 za głupi przegląd Na szczęście w większości SKP nie robią takich problemów Jak znajdę link do tego tematu to z chęcią podeślę Dobra koniec offtopu
Cytat:Podaj podstawę prawną na której opierasz swoją tezę.
Bo chyba nie jesteś diagnostą ani pracownikiem Wydziału Komunikacji .
Więcej głosu w tej sprawie nie bedę zabierał, bo chciałem pomóc, a wyszedł chałas o nic i w dodatku kilku diagnostów przez te wasze gadki mogło by mieć problemy, jezeli macie takie mozliwości to Panowie o nich się tak głośno nie mówi.
To żadna możliwość, to po prostu rzeczywistość w 97% SKP w Polsce W takim razie czy przy przeglądzie początkowym nowego pojazdu, np przyczepki SAM jest wymagana tablica rejestracyjna? Nie sądzę. A przynajmniej nikt tego nie egzekwuje. To samo dotyczy rejestracji pojazdów z zagubionymi tablicami, takich jest pełno.
- Volvo V70 II
- Honda Transalp 600V
- Romet Kadet 110 Automatic
- Romet Komar
- Romet Ogar 200
- Opel Astra G
*** ...i wtedy rzekł - Nie da się. ~ Tomasso94 ***
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2013 20:41:14 przez Tomasso94.)
|
|
23-03-2013 20:37:51 |
|
|
wbr98wa
Nowy
Liczba postów: 41
Imię: Przemek
Pojazd: Romet Komar
|
dorzucę coś od siebie bo temat gorący się zrobił.
dla mnie głupotą jest jechać do WK i rejestrować na czerwone tablice i płacić 100pln po to by za 1 dzień jechać z powrotem do WK i znowu zapłacić 100pln za normalne tablice,
wtórnika sobie nie mogę wyrobić bo WK gdzie jest zarejestrowany pojazd jest 400km od mojego miejsca zamieszkania
wiadomo że są stacje i stacje, na jednej doczepią się do rysy na lampie lub na tarczy hamulcowej, na innej przejdzie bez problemu,
mam 2 samochody i 3 motocykle więc wiem jak to przechodzi.
|
|
24-03-2013 15:28:00 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|