| 

Ocena wątku:

- 3 głosów - 2.33 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Wiagrant '87 by Radzio

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

romet3kolory 

Uczeń 

Liczba postów: 230 
Imię: romet3kolory 
Pojazd: Inny 

| 

RE: Wiagrant '87 by Radzio 

(19-06-2016 09:38:40)Radzio napisał(a):  Jak znajdziesz mi oryginalne naklejki jakie były pod koniec lat 80...to je kupie i nakleje    
Ma się podobać właścicielowi, a jeżeli inni mają z tym problemy... to trudno   
Nie jestem purystą , ale faktycznie zabrnięcie z remontem tak daleko i nie zadbanie o szczegóły na końcowym jego etapie , może budzić uzasadnione zdziwienie.  
Z naklejkami wbrew pozorom nie ma większego problemu, ściągasz te które masz naklejone na rowerze , robisz skan (np do bitmapy jeżeli zależy Ci na wiernym odwzorowaniu) i wysyłasz np. do miłej Pani z  http://motonaklejki.pl/ i dostajesz po jakimś czasie (za opłatą oczywiście) nówki kopie Twoich naklejek.  
Ja tak zrobiłem przy remoncie  Meteora i jestem z efektu zadowolony. Możesz zobaczyć jak to wychodzi bo na motonaklejkach jest kopia naklejki zdjętej z mojego roweru -  http://motonaklejki.pl/naklejki/3/0/154/ , która w oryginale była już mocno nadgryziona przez ząb czasu.

|  

| 

| 19-06-2016 14:24:36 | 

| 

| 

wnusiu94 

Moderator Działu Rowerowego 

Liczba postów: 3,184 
Imię: Adam 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

(20-06-2016 16:24:34)PompkaPL napisał(a):  Owszem jeśli lakier byłby w takim stanie jak kiedyś był na Wagancie powyżej np. w Karacie, Popularnym, Huraganie i innych klasykach, których prawie już nie ma lub jest ich mało, to bez dwóch zdań nie malować. Ale Wagantów może nie jest jakoś super dużo jak Wigier, ale jakoś mało też ich nie jest, to czemu tak się rozczulać? To samo z naklejkami. Mi się ten Wagant bardzo podoba   
20 lat temu to samo mówili o w/w Karatach, Popularnych i Huraganach, kiedy te teraz "piękne stare rowery" były zwykłymi śmieciami i jak produkcja w Romecie trwała w najlepsze, a Wagant był świeżym nabytkiem i chlubą właściciela. 
Tych rowerów w oryginalnym stanie już nigdy nie przybędzie i nie po to przetrwały tyle lat niedotknięte ręką "tjunerów" i "pseudo-odrestauratorów", żeby to teraz psuć. I nie ważne, czy mówili o Jaguarze z pierwszej serii, czy o Wigrach z ostatniego rocznika - jeżeli lakier jest w znośnym stanie to go zostawiamy. Wiadomo, że idealny nie będzie - w końcu ma swoje lata.

Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam! 

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2016 17:55:19 przez wnusiu94.)

|  

| 

| 20-06-2016 17:53:29 | 

| 

| 

Odrestaurator 

Majster 

Liczba postów: 3,256 
Imię: Szymon 
Pojazd: Inny 

| 

(20-06-2016 17:53:29)wnusiu94 napisał(a):  "pseudo-odrestauratorów" 

|  

| 

| 21-06-2016 18:39:58 | 

| 

| 

misiql 

Ten co się jąka  

Liczba postów: 1,039 
Imię: Michał 
Pojazd: Inny Romet 

| 

| 

| 22-06-2016 18:33:38 | 

| 

2 użytkowników postawiło piwo misiql za ten post:2 użytkowników postawiło piwo misiql za ten post. 
		Ermac (06-22-2016), Odrestaurator (06-22-2016)
	 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|