sprzedaż motoroweru jak to zrobić ?
|
Autor |
Wiadomość |
Irek
-----

Liczba postów: 1,410
Imię: .
Pojazd: Inny
|
RE: sprzedaż motoroweru jak to zrobić ?
(22-09-2012 20:59:14)Marwerick napisał(a): a jeśli bym chcaił oddać go na złom to te dokumenty wystarczą żeby urząd się nie czepiał
Ja jak wywalałem komara i kilka ram to zawsze rozbierałem żeby podejrzeń nie było. Kartery i piasty kół na alu żeby więcej zarobić.
A tak to starczy uciąć część główki z numerami lub oderwać tabliczke jeśli numery są tylko na tabliczce jak choćby w jawce
(25-09-2012 22:22:13)Semmao napisał(a): Jeżeli motor był zarejestrowany na wuja to problemu nie ma, przy przerejestrowaniu dołączasz pismo, że dowód zaginął i tyle. Zdajesz starą tablicę z umową KS i tym wnioskiem w WK. Tylko musisz być pewien w 100%, że Jawka na wujka była zarejestrowana. 
Nic z tych rzeczy.
Motorower musisz przejść przegląd i dopiero wtedy wujek OSOBIŚCIE musi wypełnić podanie o zagubieniu dowodu, zapłacić i poczekać na twardy dowód (ok 2tyg, sam dowód ok 70zł ale jak już zapłaci to trzeba odebrać bo miękki to tylko na 1 mies) Możesz to zrobić za niego ale musisz mieć podpisane przez niego pełnomocnictwo . Ostatnio jak byłem w WK rejestrować auto na ojca bo ten czasu nie miał to musiałem mieć jego pełnomocnictwo (druk do pobrania w WK) bo inaczej nie ma gadania i wtedy możecie spisać umowe którą przed zarejestrowaniem musisz podbić w skarbówce
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2012 09:10:29 przez Irek.)
|
|
26-09-2012 09:01:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: sprzedaż motoroweru jak to zrobić ? - Irek - 26-09-2012 09:01:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|