| 

| 

Romet ogar 205 

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

koi7 

Kupuje ramy  

Liczba postów: 533 
Imię: Łukasz 
Pojazd: Inny 

| 

RE: Romet ogar 205  

zgadzam się z Tobą Przemku ! , ja po prostu chciałem spróbować coś nowego : D jeśli chodzi o amortyzatory to nie wyobrażacie sobie jaka jest przyjemna jazda . .  bak od simsona . . powiem tak po próbuję ze zdobyciem oryginalnego bo szczerze powiedziawszy nie miałem baku z ramą. A  od simka zdobyłem dzięki kuzynowi    Drogi moderatorze ! szukam w ciąż opon do mojego romka : ) nie chciałem kupować ze sklepu ponieważ taka opona nie pociągnie długo i chyba każdy to wie ; ) nikt w pobliżu nie ma opon 19 na zbyciu ; ) Napiszę jeszcze info dotyczące silnika : )  ogólnie może wydawać się to śmieszne ale "znalazłem" go u wujka w szopie    z chęcią podarował mi ten silnik ; ) ale był od zdegradowany . . . . wymieniłem tłok i pierścienie , ale dzięki znajomością mojego taty silnik przebywał u mechanika tych motorków : )  po zakończeniu pracy otrzymałem silnik z ogromną mocą ; D , nie ma lipy gość zna się na rzeczy ; D . Nie zamierzałem zatrzeć rometka więc go docierałem przez jakiś czas , nadal nie piłuję bo wiemy jakie są konsekwencje . . w ogarach 205 na ogól występuje problem z automatem może ktoś coś o tym wie bo ja się przekonałem na własnej skórze . wypadała kulka i były luzy . .  wykręciłem magneto , iskrownik aby dostać się do tej aluminiowej blaszki . Po demontażu wykręciłem także cały automat : Rozwiązanie problemu frez który wchodzi do aluminiowej blaszki nagwintowałem na wzór śruby 10 później nałożyłem blaszkę i zakręciłem śrubą ( nie za mocno ponieważ będą problemy z wrzucaniem biegu ) następnie zaspawałem to i oszlifowałem . Według mnie to świetny pomysł na rozwiązanie tego problemu ; )   może komuś pomogłem ; )  
Jeśli chodzi o ogarka to dziękuję za krytykę i postaram go robić na oryginalny bo takie były moje zamiary    ale będę musiał załatwić amory oryginalne ; D 
 Pozdrawiam Łukasz .

Aktualny Motocykl: 
 http://zapodaj.net/c866427ec75ad.jpg.html

|  

| 

| 25-08-2012 23:55:10 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

RE: Romet ogar 205  -  koi7 - 25-08-2012 23:55:10 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości