|
Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Huragan RetroGrade - dokumentuję renowację!
|
| Autor |
Wiadomość |
Dinozaur
Uczeń

Liczba postów: 184
Imię: Jarek
Pojazd: Inny
|
RE: Huragan RetroGrade - dokumentuję renowację!
Czesc, tez mam 'Huragana' i jest w oryginalnym lakierze jeszcze : 'zielony - metallic', ale starsze od mojego - byly wlasnie 'turkusowe' i mialy dolna przerzutke u dolu na rurze podsiodlowej, bez linki - tylko trzeba bylo sie schylic do dzwigni / troche wyzej byla zamontowana niz zebatki suportu.
Swojego znalazlem 'na zlomie' z 15 lat temu i jak nie zbieralem sportowych rowerow, tylko przedwojenne [ chociaz mam wsrod nich chyba 'szose' z lat -nastych / 20-tych ] i fakt : jeden jest tez z przelomu wiekow XIX / XX, ale mocno zardzewialy niestety.
To jak trafilem na dwa rowery z PRL sportowe / sczepione - to kupilem wlasnie 'Huragana', bo towarzyszacy mu 'Jaguar' byl przygnieciony wanna zeliwna i pogiety...
Oba lezaly w sumie tak, jak 'zapowiedzialem' znajomym, ze : 'jak znajde Huragana i Jaguara razem - to je kupie'...
I wlasnie tak lezaly : 'Huragan' i 'Jaguar', cale kompletne - w lakierach i pajeczynach 'strychowych', ale 'Jaguar' byl przygnieciony wanna, a 'Huragan' pod nim ocalal i nadawal sie do jazdy...
Z 'Jaguara' odkrecilem tylko kierownice z manetkami i polozylem na wadze razem z 'Huraganem'...
Moglem wtedy zakupic oba - ale 'fundusze' zawsze 'szwankowaly', a i transport od lat realizuje 'na bagazniku' aktualnie uzywanego roweru...
Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2025 11:50:41 przez Dinozaur.)
|
|
| 28-11-2025 11:46:25 |
|
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Huragan RetroGrade - dokumentuję renowację! - Dinozaur - 28-11-2025 11:46:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|